Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Otožni Borut Pahor navdihuje posnemovalce

Deli na:
Otožni Borut Pahor navdihuje posnemovalce

Foto: Instagram

Fotografija na ograjo naslonjenega predsednik države Boruta Pahorja je na družbenih omrežjih sprožila trend posnemanja, poimenovan "boruting".

Predsednik republike Borut Pahor je med nedavnim obiskom v Kairu na spletnem omrežju Instagram objavil fotografijo, na kateri nekoliko otožno sloni na ograji, ter jo naslovil Domotožje v Kairu. Verjetno pa si ni predstavljal, da bo s tem sprožil boruting - val objav fotografij na isto vižo, ki se nabirajo na posebni Facebook strani.

Pahorjeva fotografija je namreč sprožila številne odzive - tako pozitivne, v katerih avtorji pozdravljajo predsednikov izraz domotožja in ga prepoznavajo kot ljubezen do domovine, kot tudi posmehljive.

Predsednik očitno ni pustil ravnodušnih niti avtorjev nove Facebook strani, na kateri je objavljenih že več deset fotografij ljudi, ki slonijo na ograjah, ali kako drugače poustvarjajo vzdušje s Pahorjeve fotografije. Avtorji so ob tem pripisali, da "boruting ni le poklon predsedniku, temveč tudi način uživanja v življenju".



Stran ima trenutno okoli 1800 všečkov, številne sledilce pa je na spletu Pahorjeva fotografija dobila tudi skozi posebne ključnike #domotožje in #ljubodoma.

Iz predsednikovega urada so za STA navedli, da "je odziv ljudi je zelo simpatičen in iskren, je pa zanimivo, da je objava na Instagramu bolj opažena kot uradni pogovori s predsednikom Sisijem v Egiptu in jordanskim kraljem Abdullahom II. v Jordaniji".

Predsednik Pahor se je pred dnevi namreč mudil na drugem delu svoje turneje po bližnjevzhodnih državah z večinsko šiitsko kot z večinsko sunitsko muslimansko ločino, v Egiptu in Jordaniji. Obisk je izkoristil kot priložnost za odprtje novega poglavja v dobrih in prijateljskih odnosih med državama. Turnejo, ki jo je sicer začel v Iranu, utegne skleniti s skorajšnjim uradnim obiskom v Turčiji, kamor ga je povabil predsednik Recep Tayyip Erdogan, a se Pahor o tem še posvetuje z voditelji EU in nekaterih držav članic.

Domotožje v Kairu. #Pahor #president #Egypt #Slovenia #homesick #homesweethome #ljubodoma

A photo posted by Borut Pahor (@borutpahor) on