stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Oslabljeni Slovenci proti Špancem, ki hlepijo po maščevanju za ponižanje na eurobasketu

Deli na:
Oslabljeni Slovenci proti Špancem, ki hlepijo po maščevanju za ponižanje na eurobasketu

Foto: Fiba

Po uvodni suvereni zmagi nad Belorusijo slovenske košarkarje danes čaka veliko bolj zahteven test. V osrčju Kastilje se bodo v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 merili s Španijo.

Obračun v Burgosu, ki se bo začel ob 19.30, bo ponovitev polfinala zadnjega evropskega prvenstva v Istanbulu, kjer je Slovenija zmagala z dvajsetimi točkami prednosti. Razlika je le v tem, da sta se v dveh mesecih obe postavi popolnoma spremenili. Španski selektor Sergio Scariolo nima v ekipi niti enega igralca z eurobasketa, Rado Trifunović pa ne more računati na Gorana Dragića, Luko Dončića, Anthonyja Randolpha, Eda Murića in Alekseja Nikolića.

"Pričakujem zanimivo in težko tekmo, saj za Španijo trenutno nastopajo igralci, ki so lahko pred leti le sanjali, da bodo nosili dres z državnim grbom. Vidi se jim, da so željni dokazovanja," opozarja Trifunović in nadaljuje: "Odigrati bomo morali bolje kot proti Belorusiji. Predvsem v obrambi ter skoku. Španija igra zelo raznovrstno; zna hitro zaključevati napade, hkrati pa na postavljeno obrambo igra potrpežljivo in izkušeno."


Tako kot Slovenija je tudi Španija kvalifikacije začela z zmago. Na gostovanju v Črni gori je slavila z 79:66. Scariolo je rotiral deset igralcev, osrednje vloge pa so imeli Fran Vazquez, Quim Colom Barrufet, Jaime Fernandez, Sebas Saiz, Edgar Vicedo in Sergi Vidal.

Slovenska reprezentanca je v Burgos pripotovala v soboto zgodaj popoldan, zvečer je v dvorani Coliseum, ki sprejme 9500 gledalcev, opravila trening, enega pa bo imela še danes dopoldan. Vseh dvanajst igralcev je zdravih in kot zagotavlja strokovni štab reprezentance pripravljenih na težak boj.

Z dvobojem proti Španiji bo Slovenija zaključila prvi ciklus kvalifikacij. Naslednji jo čaka konec februarja, ko bo gostovala v Črni gori in Belorusiji, junija 2018 pa sledita še tekmi s Španijo in Črno goro doma. Nato se bo naša skupina križala s skupino B, v kateri so Turčija, Latvija, Ukrajina in Švedska, po nadaljnjih šestih tekmah pa bodo znane tri reprezentance, ki bodo iz te skupine napredovale na svetovno prvenstvo.