Magazin

Odstranili bodo kipa Diane in njenega ljubimca Dodija Al Fayeda

Deli na:
Odstranili bodo kipa Diane in njenega ljubimca Dodija Al Fayeda

Foto: Twitter - Kip Diane in Dodija v veleblagovnici Harrods.

Iz luksuzne trgovine Harrods v Londonu so danes sporočili, da bodo odstranili kip pokojne britanske princese Diane in njenega ljubimca Dodija Al Fayeda ter ga vrnili nekdanjemu lastniku Mohamedu al Fayedu.

Ta je dal postaviti bronasto skulpturo potem, ko je par umrl v prometni nesreči v Parizu.

Kip, ki kaže njegovega sina in Diano, kako z roko v roki spuščata ptico, je ostal v trgovini tudi potem, ko je Al Fayed leta 2010 prodal Harrods Katarcem. Po navedbah uprave trgovine je zdaj, ko sta princesina sinova William in Harry napovedala postavitev kipa matere v Kensingtonski palači, prišel čas, da ga vrnejo lastniku.

Direktor Michael Ward je povedal, da so ponosni, da so lahko 20 let sprejemali ljudi z vsega sveta, da so se lahko poklonili spominu na priljubljeno princeso. Zdaj pa jih vabi, da to storijo v palači, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

36-letna Diana je umrla 31. avgusta 1997 v Parizu, leto dni po ločitvi od princa Charlesa, ko je s svojim ljubimcem, milijonarjem Dodijem Al Fayedom, malo po polnoči z mercedesom zapuščala hotel Ritz. Avtomobil, ki so ga na motornih kolesih zasledovali paparaci, se je pri visoki hitrosti zaletel v steber v podvozu blizu Eifflovega stolpa.