Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Očetu ni mogel reči ne: Anže Kopitar bo igral za Slovenijo na SP v Ostravi

Deli na:
Očetu ni mogel reči ne: Anže Kopitar bo igral za Slovenijo na SP v Ostravi

Foto: Bobo

Anže Kopitar se bo pridružil slovenski hokejski reprezentanci ter se bo udeležil svetovnega prvenstva elitne skupine, ki bo maja v Ostravi na Češkem. Kopitar je danes zjutraj dokončno potrdil, da se bo odzval vabilu selektorja Matjaža Kopitarja in bo nastopil na prvenstvu. Reprezentanci se bo pridružil prihodnji teden.

Kopitar je sezono v najmočnejši hokejski ligi na svetu, severnoameriški ligi NHL, končal že po rednem delu, potem ko se z moštvom Los Angeles Kings ni prebil v izločilne boje. S tem pa so se odprle možnosti, da se bo kot najpomembnejši člen pridružil slovenski hokejski reprezentanci na SP v Ostravi. Čeprav je bila sezona v ligi NHL dolga in naporna, v tem času pa je postal tudi oče prvorojenki Neži, Anže Kopitar ni mogel zavrniti očeta Matjaža Kopitarja, sicer slovenskega selektorja, ter se odreči reprezentančnemu boju v slovenskem dresu.

Po sestanku s predsednikom in generalnim sekretarjem kluba je Kopitar že v izjavi ameriškim medijem dejal, da je očetu težko reči ne: "Nekajkrat sem že rekel, da bom prišel, če bo čas. Glede na to, da je moj oče tudi trener, je bila odločitev malo lažja. Z njim sem bil v stiku in sva se o vsem pogovorila. Položaj je sicer morda malce kočljiv, Neža je stara le en mesec. Normalno je, da bi rad bi tudi z njo nekaj tednov končno preživel neprekinjeno. Ampak glede na to, da imam možnost priti igrat za Slovenijo in se spet dobiti s fanti, s katerimi smo naredili super rezultat v Sočiju, sem se odločil, da to izkoristim," je najbolj pričakovano novico z onstran Atlantika sporočil Kopitar.

"Osebnih ciljev nimam, tu je pomemben ekipni cilj. Vse misli igralcev so usmerjene v obstanek med elito v skupini A, če nam bo to uspelo, pa bomo videli," je spregovoril o željah in pričakovanjih na Češkem. Kopitar je s privolitvijo v novo reprezentančno akcijo tudi potrdil svoje večkrat izrečene besede, da bo Sloveniji vedno na voljo v primeru, če njegovo moštvo Los Angeles Kings ne bo igralo v končnici.

Za Kopitarja bo seveda čast igrati za reprezentanco, čeprav ni skrivnost, da bi s kralji najraje igral v končnici ter tako dobil možnost za obrambo lani osvojenega naslova prvakov: "Občutki so zelo prazni, če se lahko tako izrazim. Naš cilj je bil priti v končnico oziroma napasti še en Stanleyjev pokal. To nam žal ni uspelo. Razočaranje je seveda veliko. Na zadnjih tekmah konec koncev nismo igrali dovolj dobro in si nismo zaslužili končnice."

Kopitar zaradi obveznosti v najmočnejši ligi na svetu v zadnjih letih sicer ne more pogosto obleči dresa slovenske reprezentance. Izjema so bile lanske olimpijske igre v Sočiju, ko so tekmovanje v NHL tudi prekinili, sicer pa je bil na SP nazadnje leta 2008, ko je Slovenija igrala med elito v kanadskem Halifaxu. Pred tem je bil na reprezentančni akciji prvič leta 2005 v Avstriji, nato pa še naslednje leto v Latviji (obakrat med elito), domačim navijačem pa se je predstavil leta 2007 na drugoligaškem SP v Ljubljani. Po Halifaxu 2008 pa ni več igral na svetovnih prvenstvih, bodisi zaradi končnice v NHL, enkrat pa zaradi poškodbe.