Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Oblak v polfinalu Lige prvakov, Ronaldo zlomil Bayern

Deli na:
Oblak v polfinalu Lige prvakov, Ronaldo zlomil Bayern

Foto: Profimedia

Po povratnih tekmah v Leicestru in Madridu sta med najboljše štiri evropske ekipe Lige prvakov prišla Atletico in Real, ki sta izločila Leicester in Bayern.

Čeprav so slovenski ljubitelji nogometa spremljali tudi drugo madridsko moštvo, seveda zaradi slovenskega reprezentančnega vratarja pri Atleticu, pa je bila večina pozornosti mednarodne javnosti usmerjena na stadion Santiago Bernabeu. Domači Real je tam gostil Bayern, jasno je bilo, da se bo eden od velikanov evropskega nogometa poslovil že pred polfinalom.

Na prvi tekmi so bili boljši Španci, ki so se z Bavarske vrnili z zmago in dvema goloma v mreži Bayerna. Nemški prvak pa je imel tokrat zelo možno orožje - v postavi je bil namreč tudi Robert Lewandowski, ki je zaradi poškodbe manjkal na prvi tekmi.

Bayernu ni preostalo drugega kot popoln napad. Nemci so takoj pritisnili proti vratom Keylorja Navasa, a brez pravega učinka. Terenska premoč se ni spremenila v premoč pri zadetkih, kjer ni bilo pravega zaključka, še najbolj nevarna sta bila Lewandowski in Arturo Vidal. Real se je v drugem delu prvega polčasa otresel pritiska in postal nevaren, vratar Manuel Neuer je moral nekajkrat zelo dobro posredovati, predvsem ob strelih Karima Benzemaja in Sergia Ramosa ob koncu prvega polčasa, od slednjem je vratarju pomagal Jerome Boateng.

Na začetku drugega je Bayern dosegel tisto, kar je nujno potreboval. Potem ko je v akciji v 50. minuti žogo z golove črte po strelu Arjena Robbna zbil Marcelo, je že v naslednjem napadu Nizozemec ob posredovanju Casemira padel v kazenskem prostoru. Sodnik Viktor Kasai je pokazal na belo točko, Lewandowski pa je bil bistveno bolj natančen kot Vidal na prvi tekmi v Münchnu in poskrbel za upanje nemške ekipe.

To se je sicer zmanjšalo po eni redkih nevarnih akcij Reala do tedaj, ko je prvi zvezdnik belih Cristiano Ronaldo ob Phillipu Lahmu žogo spravil v mrežo. A že dve minuti pozneje so se navijači Reala držali za glave, ko je Ramos ob poskusu izbijanja žoge nespretno premagal svojega vratarja in tako Bavarcem priigral izid, ki jim je omogočal podaljšek.


A Bayern je v dodatni de igre krenil oslabljen, saj je pet minut pred kocem drugi rumeni karton dobil Vidal, že pred iztekom rednega dela pa je trener Carlo Ancelotti iz igre potegnil Lewandowskega.

Podaljšek je prinesel začetni pritisk Bayerna, ki ga je Real preživel, potem pa so domači tudi sami zapretili. Ob izteku prvega podaljška pa je Ronaldo zadel po podaji Ramosa, čeprav so Nemci protestirali, da je bil v očitnem prepovedanem položaju.

Prejeti gol je spodrezal goste, domači pa so v drugem podaljšku le še potrdili zmago; najprej je po nesebični podaji Marcela spet zadel Ronaldo, kar je bil njegov stoti gol v ligi prvakov. Zlomljeni Bayern je nato z zadetkom v 112. minuti dotolkel še Marco Asensio.

Atletico Madrid je minulo sredo na stadionu Vicente Calderon slavil z 1:0, vendar je podobno prednost imela tudi Sevilla v osmini finala, ki se je na koncu po porazu z 0:2 morala vseeno posloviti od nadaljnjega tekmovanja. Toda varovanci Diega Simoneja niso ponovili napake nogometašev iz Andaluzije, v prvem polčasu niso dovolili, da bi se razigrali napadalci Leicestra, zato pa je v 26. minuti Saul Niguez izkoristil lepo podajo Felipa Luiza z leve strani in s strelom z glavo v desni spodnji kot vrat domačih premagal nemočnega Kasperja Schmeichela.

Aktualni angleški državni prvaki so bili v prvem polčasu najbližje izenačenju v 36. minuti, ko je s strelom z 18 metrov poskusil Riyad Mahrez, a je bil slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak na pravem mestu. Kar Angležem ni uspelo v prvem polčasu, je v 61. minuti Jamieu Vardyju, ki je v gneči v kazenskem prostoru gostov iz neposredne bližine premagal nemočnega Oblaka. Do konca tekme je gol gostov dobesedno visel v zraku, Leicester je streljal z vseh položajev, bil nevarnejši, vendar se Oblakova mreža ni več zatresla in v polfinale se je uvrstil Atletico.

V sredo ob 20.45 bosta še preostala dvoboja četrtfinala, Barcelona - Juventus ter Monaco - Borussia Dortmund. Na prvih tekmah so Torinčani zmagali s 3:0, Monačani pa s 3:2.