Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Žana in Klemen po obisku Luke Nižetića: Pojdimo se »onegavit«!

Deli na:
Žana in Klemen po obisku Luke Nižetića: Pojdimo se »onegavit«!

Kot ste opazili, je imel Luka nekoč dolge lase. Zdaj je kratkolasec. - Foto: Luka Švigelj

Žana Vidmar in Klemen Bunderla sta gostila Dalmatinca po srcu in duši, rojenega sredi Splita – pevca Luko Nižetića.

»Manistra na pome« je naslov nove Lukove pesmi, v studiu Aktuala je nosil je tudi majico s tem napisom, in pojasnil je, da je to dalmatinska jed, testenine s paradižnikovo omaki, ki so jo včasih jedli Dalmatinci za zajtrk, kosilo in večerjo.

»Ta jed je nahranila vso Dalmacijo«, je nostalgično povedal Luka. Luka je na žalost pred kratkim izvedel, da je intoleranten na pšenico in na paradižnike, tako da jedi, ki jo opeva v svoji pesmi, ne sme več jesti, pa jo je imel zelo rad. »Zdaj ne morem jesti niti manistre niti pome«, je potožil Luka.

Foto: Luka Švigelj - Žana, Klemen in Luka so se pogovarjali tudi o seksu ...

Žana in Klemen nista razumela njegove žalosti, ampak sta se mu smejala. »Vesolje se je poigralo s tabo«, se je zabavala Žana. Potem pa ga je vprašala za natančen recept za dalmatinsko jed, ki je Luka ne more več jesti. Luka je izstrelil natančni recept, saj je zelo preprost. Žano bi najbolj prizadela intoleranca na čokolado.

Luka je povedal, da ko so gledali videospot za pesem Manistra na pome pri njemu doma, je njegova prijateljica na koncu rekla: »Jezus, ne vem, ali bi prej pojedla manistro ali bi se poseksala.« Luka je dodal: »To je to. To je reakcija, ki sem jo želel izvabiti od gledalcev in poslušalcev.« Klemen in Žana pa sta se razveselila: »Čez devet mesecev bomo imeli več Slovencev. Pojdimo se »onegavit«.

Foto: Luka Švigelj - Luka je kljub intoleranci na pšenico jedel in ugibal, kakšni so piškoti, iz Žaninih rok.

V videospotu je tudi veliko plesa, na srečo Luka na ples še ni intoleranten. Drugače pa ima Luka najrajše ribe in zelenjavo, kar se mu tudi pozna na izklesani postavi. »Blitva, zelje … rad imam lahko, enostavno hrano.«
Žana In Klemen sta mu pripravila okušanje hrane. In to piškotov, iz pšenične moke, ker niso vedeli za Lukovo intoleranco, ki so jih spekle Aktualovke.

A Luka se je žrtvoval in vseeno pridno preizkušal in ugibal, kakšna sladica je v njegovih ustih, z zavezanimi očmi. »Breskvice« je uganil brez težav. Naslednji piškot, orehov rogljiček, mu je delal težave. Tretjemu, mareličnemu žepku, je rekel raviol. Četrti je bil »domačica«, a Luka ga je poimenoval »keks vulgaris« ali običajen, navaden keks.

Foto: Luka Švigelj - Luka Nižetić je po desetih letih končno spet ujel glasbeno muzo.

Luka bo kmalu nastopil tudi v Sloveniji, trenutno pa pripravlja nov album. »Manistra na pome« je prva pesem, ki jo je napisal po desetih letih. »Prijela me je muza in zdaj me drži in zaradi tega sem zelo srečen. To je zame velika stvar.«

Žana in Klemen sta mu zaželela veliko glasbene sreče in novih pesmi še naprej.

Foto: Luka Švigelj - Veselo druženja na Aktualu, z Dalmatincem po duši in srcu.