Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

NZS prejela pomoč Uefe: 4,3 milijona evrov

Deli na:
NZS prejela pomoč Uefe: 4,3 milijona evrov

Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije, Aleksander Čeferin, odvetnik in predsednik UEFE ter Martin Koželj, generalni sekretar NZS. - Foto: Mediaspeed

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je sporočila, da bo o sredstvih, ki jih je Evropska nogometna zveza (Uefa) zaradi pandemije novega koronavirusa v ponedeljek namenila za projekte HatTrick, odločal izvršni odbor IO.

"Evropska nogometna zveza je sinoči sporočila, da bodo nogometne zveze finančna sredstva, ki so na voljo za projekte HatTrick, lahko črpale predčasno in jih tudi delno uporabile za blažitev posledic epidemije covid-19, ki je ohromila tudi nogometno dejavnost, in ne zgolj za financiranje aktivnosti in programov, kot jih narekuje pravilnik Uefe o programu HatTrick," so uvodoma zapisali pri NZS v sporočilu za javnost.

Kot pojasnjujejo, se je Uefa s to odločitvijo odločila pomagati nogometnim zvezam tako, da bodo sredstva, ki so sicer namenjena za financiranje projektov, kot so infrastruktura, sodniška konvencija, stroški potovanja reprezentanc na tekme, razvoj mladih igralcev, ženskega nogometa in podobnih, zvezam na voljo predčasno.


"Nogometne zveze bodo lahko del teh sredstev skozi različne oblike razdelile med nogometne deležnike kot omilitev posledic epidemije covida-19. Odločitev o naboru financiranja projektov in novi prerazporeditvi sredstev ter časovnici dejanskih izplačil bo na naslednjih sejah obravnaval izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije," so še sporočili z NZS.

Uefa je v ponedeljek sporočila, da je svojim 55 državam članicam namenila plačilo skupno 236,5 milijona evrov za pomoč pri težavah, povezanih s pandemijo novega koronavirusa. Uefin izvršni odbor je dal zeleno luč izplačilom programa HatTrick, tako da bo vsaka od članic prejela do 4,3 milijona evrov pomoči.

Izplačila Uefinega solidarnostnega in razvojnega programa HatTrick, ustanovljenega leta 2004, so ponavadi nacionalnim zvezam namenjena za pokritje stroškov delovanja in ciljnih področij domačega nogometa, vendar se je Uefa v luči negativnih učinkov koronavirusne zdravstvene krize odločila, da bo vsaki od zvez dovolila, da sama izbere prioritete.