favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Novi spolni škandali tresejo ameriško zabavno industrijo

Deli na:
Novi spolni škandali tresejo ameriško zabavno industrijo

Foto: Amazon

Ameriški konglomerat Amazon je v četrtek s položaja predsednika svojega filmskega in televizijskega studia odstavil Royja Pricea, za zdaj sicer uradno le začasno. Izvršna producentka Isa Hackett ga obtožuje spolnega nadlegovanja.

Price naj bi jo nadlegoval med vožnjo v taksiju in ji ponujal analne spolne odnose ter zagotavljal, da bo imela zelo rada njegov spolni organ. Pred tem je igralka Rose McGowan, ki trdi, da jo je odstavljeni producent Harvey Weinstein posilil, sporočila ustanovitelju Amazona Jeffu Bezosu, da je vodilnega pri studiih Amazona obvestila o posilstvu, pa ji je odvrnil, da nima dokazov.

Amazon sodeluje z Weinsteinovim filmskim podjetjem pri dveh projektih, McGowanova pa je le ena v nizu žensk, ki so po člankih v New York Timesu in New Yorkerju Weinsteina obtožile spolnih napadov in nadlegovanja. Podjetje, ki ga je sam ustanovil, je Harveyja Weinsteina v nedeljo odstavilo, sam pa naj bi se umaknil ne v Evropo, ampak nekam v Arizono.

Pricea je v četrtek zapustila odvetnica Lisa Bloom, ki je enako storila z Weinsteinom, ki ga je prav tako zastopala. Weinsteina je zapustila tudi soproga, newyorška in londonska policija pa sta sprožili preiskavo obtožb o spolnih napadih. Na uvedbo preiskave se pripravlja tudi FBI, ki bo imel polne roke dela, saj je hollywoodski duh posilstev in spolnih napadov na igralke ušel iz steklenice in podobnih obtožb kot proti Weinsteinu se obeta še nešteto.