mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Novi nadzornik robotske kosilnice: Opazovanje, kako raste trava, bi moralo biti olimpijska disciplina

Deli na:
Novi nadzornik robotske kosilnice: Opazovanje, kako raste trava, bi moralo biti olimpijska disciplina

Foto: Arhiv Reporterja

Hrvaško podjetje Drezga je zaposlilo nadzornika robotske kosilnice na zagrebških zelenicah, ki bo za svoje delo prejel 7500 kun (987 evrov) mesečne plače. Službo je dobil alpinist in ljubitelj narave Zoran Stanko, ki je v ponedeljek začel nadzorovati delo robotske kosilnice na prostorih ob zagrebškem jezeru Jarun.

Robotska kosilnica samodejno koso travo, nadzornik pa bo moral zgolj opazovati njeno delo ter o početju naprave poročati na spletnih družbenih omrežjih, so povedali v podjetju Drezga. Hrvaško podjetje je zastopnik švedske družbe Husqvarna, ki velja za največjega svetovnega proizvajalca robotskih kosilnic.

Pri razpisu so od kandidatov poleg dejavnostih na vsaj dveh spletnih družbenih omrežjih zahtevali tudi "sposobnost daljšega bivanja na svežem zraku, večletne izkušnje pri igranju družabnih iger in visoko motiviranost za spremljanje minevanja časa".

Stankova prošnja je bila najbolj originalna. Med drugim je zapisal, da "sovraži sušo in ima rad dež, sovraži krte in ima rad črve". Med njegovimi prvimi otroškimi igračami pa je bila motorna kosilnica. "Menim, da bi moralo biti opazovanje, kako raste trava, olimpijska disciplina", je še zapisal in prekosil ostalih 12 kandidatov.

Kot je dejal za današnji Jutarnji list, je robotska kosilnica "pridna", prvi delovni dan pa je moral samo nekajkrat zamenjati baterije v napravi, ki jo je že poimenoval Hajdi.

V podjetju Drezga so povedali, da je opazovanje trave resnično del eno od najboljših služb na Hrvaškem. Največja pomanjkljivost službe, ki poteka v ugodnem in sproščenem ozračju sicer je, da gre za zaposlitev za določen čas, od 29. junija do 12. julija.