kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Novi dokazi o ruskem dopingu lahko Rusijo stanejo nastopa na OI v Pyeongchangu

Deli na:
Novi dokazi o ruskem dopingu lahko Rusijo stanejo nastopa na OI v Pyeongchangu

Dopinška afera Soči 2014, po kateri je že nekaj ruskih športnikov dobilo prepoved nastopanja na olimpijskih igrah, morda dobiva nove obrise.

Včeraj je namreč krovna protidopinška agencija Wada sporočila, da je pridobila nove pomembne podatke, povezane z laboratorijem v Moskvi. Več podrobnosti bodo razkrili naslednji teden.

Kot je sporočila Wada, je oktobra pribila elektronske podatke o dopinških testih, Wadina preiskava je pokazala, da izvirajo iz moskovskega laboratorija. Gre za dokumente oziroma podatke o testih med januarjem 2012 in avgustom 2015. To pa je obdobje, ko naj bi se v Rusiji po prepričanju organov, ki se borijo proti dopingu, dogajalo največ nepravilnosti, povezanih s tem področjem.

Več podrobnosti bo izvršni odbor Wade razkril po zasedanju 15. in 16. novembra. Kot je o tej temi včeraj poročal časnik New York Times, naj bi Wada do podatkov prišla s pomočjo "žvižgača", ki jih je predal preiskovalcem, potem ko jih pristojni za to področje pri ruskih oblasteh niso želeli sami predati mednarodnim preiskovalcem. V dokumentih naj bi bili podatki o več tisoč testih ruskih športnikov.

V začetku decembra pa bo Mednarodni olimpijski komite predvidoma odločil, ali lahko ruski športniki nastopijo na naslednjih olimpijskih igrah v Pyeongchangu.