državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Novak Đoković po dveh mesecih samoizolacije spet v domovini

Deli na:
Novak Đoković po dveh mesecih samoizolacije spet v domovini

Foto: Reuters

Srbska tiskovna agencija Tanjug poroča, da se je najboljši teniški igralec na svetu na lestvici ATP Novak Đoković po dveh mesecih samoizolacije v mondenem španskem letoviškem mestu Marbella znova vrnil v domovino.

Sedemnajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je v soboto že opravil trening v njegovem športnem centru na Dorćulu. Isti vir navaja, da bo Đoković v ponedeljek pripravil novinarsko konferenco in na njej razkril podrobnosti glede turnirjev, ki jih namerava v prihodnjem obdobju prirediti v Beogradu, Zadru, Banjaluki in nekje v Črni gori.

Na vsakem turnirju bo nastopilo osem igralcev. V letošnji sezoni neporaženi Đoković, ki je slavil tudi na letošnjem uvodnem turnirju za grand slam v avstralskem Melbournu, je med drugim k sodelovanju povabil Avstrijca Dominica Thiema in Bolgara Grigorja Dimitrova. Ta turneja se bo zaključila v Sarajevu z ekshibicijsko tekmo med prvim igralcem sveta in domačinom Damirjem Džumhurjem.

Dvaintridesetletni Đoković je v času epidemije novega koronavirusa prek svoje fundacije bolnišnicam v domovini in tujini priskrbel izdatna denarna sredstva in potrebno zdravniško opremo v vrednosti prek dva milijona evrov.

Teniška sezona je bila prekinjena v prvi polovici marca, vodilne osebe ATP, WTA in ITF pa so sporočili, da se ne bo začela vsaj do 3. avgusta. Teniški igralci po svetu se sicer počasi vračajo na treninge ob upoštevanju zdravstvenih priporočil, odigrali so tudi nekaj ekshibicijskih dvobojev za zaprtimi vrati.