Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Norveški duhovnik pognal milijone za prostitutke v Španiji

Deli na:
Norveški duhovnik pognal milijone za prostitutke v Španiji

Foto: Reuters

Nekdanji norveški duhovnik je v torek priznal, da si je od socialne fundacije, ki zaposluje okoli 500 ljudi, prisvojil okoli 15 milijonov kron oz. 1,7 milijona evrov in jih zapravil na razkošnih zabavah s prostitutkami v Španiji.

"Bil sem povsem brez nadzora. To dokazuje tudi ta vsota," je dejal Are Blomhof pred sodnikom v kraju Drammen na jugovzhodu Norveške, je poročal časnik Bergens Tidende.

Kot je dejal, so njegova početja trajala sedem let. Kot vodja fundacije Stiftelsen Betanien je nakazoval sredstva za fundacijo na svoj lažen račun, prikazal pa ga je kot račun doma za ostarele v Španiji, ki ga je sicer upravljala fundacija.

Denar je večinoma porabil za velike in razkošne zabave, na katere so vabili tudi prostitutke, da so zabavale goste. Vsaki je plačeval med 1000 do 1500 evrov za vsako zabavo.

Odkrili so ga leta 2013, do tedaj pa je že zapravil praktično vse. Kot je dejal, ima probleme z alkoholom, a je sprejel polno odgovornost za svoja dejanja in se opravičil tako svojemu nekdanjemu delodajalcu kot tudi družini.

Fundacija Stiftelsen Betanien sicer zaposluje okoli 500 ljudi in med drugim vodi celo bolnišnico in medicinsko šolo v Bergnu na zahodu Norveške, poroča nemška tiskovna agencija dpa.