Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nogometna zvezdnika bosta pričala proti razvpitemu Mamiću, ki so ga včeraj na Braču še pretepli

Deli na:
Nogometna zvezdnika bosta pričala proti razvpitemu Mamiću, ki so ga včeraj na Braču še pretepli

Foto: Profimedia

Neimenovani napadalec je na Braču fizično napadel Zdravka Mamića, prvega moža zagrebškega Dinama in alfo in omego hrvaškega nogometa.

Hrvaška nogometna reprezentanta Luka Modrić in Dejan Lovren bosta prihodnji teden priči na sojenju nekdanjemu podpredsedniku Hrvaške nogometne zveze HNS in šefu zagrebškega nogometnega kluba Dinamo Zdravku Mamiću. Slednjega tožilstvo bremeni finančnih malverzacij in utaje davkov. Sojenje Mamiću poteka v Osijeku.

Mamić je bil včeraj napaden v mestu Pazarić pri Bolu na Braču, kjer je s prijatelji na počitnicah na svoji jahti. Na obali se je sprl z mlajšim moškim, ki je nazadnje Mamića tako močno udaril, da je slednji celo padel v morje, napadalec pa je zbežal. Ni prišel daleč, kajti Mamićevi prijatelji so ga ujeli in predali policiji.

Enaintridesetletni Modrić, zvezdnik Real Madrida, ki je minulo soboto osvojil ligo prvakov, bo pričal naslednji torek, vodja obrambe Liverpoola, 27-letni Lovren, pa dan pozneje, je napovedal osiješki sodnik. Tožilci hrvaškega urada za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) so Modrića in Lovrena zaslišali tudi med preiskavo o domnevnih Mamićevih kaznivih dejanjih.

Za pričakovati je, da bo Modrić pojasnil podrobnosti o finančnem delu njegove pogodbe iz leta 2008, ko je iz Dinama odšel v Tottenham Hotspur iz Londona. Lovren naj bi pričal o finančnih podrobnostih prestopa iz Dinama v francoski Lyon leta 2010.



Tožilstvo bremeni Mamića, da je z bratom Zoranom Mamićem, nekdanjim glavnim direktorjem in članom uprave Dinama Damirjem Vrbanovićem in davkarjem Milanom Pernatom zagrebški klub oškodoval za najmanj 15,3 milijona evrov, da ni plačal davkov in drugih prispevkov v višini skoraj 1,6 milijona evrov ter da je preko "off-shore" podjetij od leta 2004 iz Dinama povlekel več kot deset milijonov evrov in pol milijona funtov.

Sporni denar naj bi pridobili z nepravilnim gospodarskim poslovanjem prek podjetij v tujini pri prestopu Dinamovih nogometašev.

Sojenje se je začelo aprila letos. Vsi obtoženci zanikajo obtožbe, Mamić pa je večkrat dejal, da gre za "politično motivirano sojenje".

Sojenje so lani premestili iz Zagreba v Osijek zaradi Mamićevih poznanstev z več sodniki zagrebškega sodišča.

Domnevni posnetek napada na Zdravka Mamića: