Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nogometašem Real Madrida kar 1,5 milijona evrov po glavi

Deli na:
Nogometašem Real Madrida kar 1,5 milijona evrov po glavi

Foto: Reuters

Vodstvo kraljevega kluba iz Madrida bo v skladu z dostopnimi podatki vsakega od nogometašev za morebitno zmago v ligi prvakov nagradilo s kar 1,5 milijona evrov dodatne nagrade.

Če bo Real evropski klubski prvak v nogometu, bo to največja nagrada v zgodovini belega baleta.

Tudi nogometašem torinskega Juventusa se obeta bonus, a za kar štirikrat manjši. V primeru zmage, torej osvojenega naslova, bodo vodilni stare dame vsakemu članu kolektiva izplačali nagrado v višini 350.000 evrov.

Če je možno sklepati le po denarni nagradi, potem naslov v ligi prvakov bolj kot v Torinu cenijo v Madridu. V madridskem klubu pred finalom lige prvakov vedno počakajo, da nagrado najprej sporoči finalni tekmec, potem pa tudi sami obelodanijo svoj znesek, ki pa je vedno precej višji. Vse z namenom, da tudi na tem področju potrdijo veličino kluba, svoje nogometaše pa dodatno spodbudijo za finalno zmago, so ob tem zapisali pri slovenskem časniku Delu.

Drevi ob 20.45 bo v Cardiffu na sporedu vrhunec evropske klubske sezone. V finalu lige prvakov se bosta merila branilec naslova Real iz Madrida in Juventus iz Torina. Na stavnicah je rahel favorit madridski klub, ki bi z zmago postal prvi z ubranitvijo naslova v zdajšnji obliki lige prvakov, uvedeni v sezoni 1992/93.

Rekorder po številu naslovov Real meri na 12. tovrstno lovoriko, Juventus pa na tretjo, doslej je bil najboljši v letih 1985 in 1996, a je ob tem izgubil kar šestkrat v finalih, nazadnje leta 2015 proti Barceloni.