reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nocoj finale Evropske lige med Ajaxom in Manchester Unitedom

Deli na:
Nocoj finale Evropske lige med Ajaxom in Manchester Unitedom

Foto: Profimedia

Današnji večer v Stockholmu bo zaznamoval finale nogometne evropske lige. Ob 20.45 bosta finalni obračun začela amsterdamski Ajax in Manchester United.

Zmagovalec finala, ki ga bodo sodili slovenski sodniki na čelu z Damirjem Skomino, si bo priigral igranje v ligi prvakov.

V Stockholmu se bosta srečala kluba, ki se želita vrniti med evropsko elito, kjer sta še ne tako davno bila. Za Ajax, ki ima štiri naslove evropskega prvaka in si je z drugim mestom v domačem prvenstvu zagotovil ligo prvakov tudi v prihodnji sezoni, bo tekma na Švedskem njegov prvi celinski finale po letu 1996, ko je izgubil finale lige prvakov proti Juventusu.

United pa bo igral prvi finale po letu 2011, ko je v finalu lige prvakov izgubil proti Barceloni. Za izbrance Joseja Mourinha ima tekma še nekoliko večji pomen, saj je to zanje še edina pot v ligo prvakov. V domačem prvenstvu so namreč končali na šestem mestu in so si tako znova priigrali le mesto v evropski ligi.

Velika čast pa je doletela tudi slovenskega sodnika Skomino, ki bo sodil ta obračun med nizozemskim in angleškim predstavnikom. Pomagali mu bodo Jure Praprotnik, Robert Vukan, Matej Jug in Slavko Vinčić, četrti sodnik pa bo Italijan Gianluca Rocchi.