GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nico Rosberg: Življenje niso samo krogi

Deli na:
Nico Rosberg: Življenje niso samo krogi

Foto: Getty Images

Nekdanji dirkač formule 1 in aktualni svetovni prvak Nico Rosberg uživa v statusu svežega športnega upokojenca.

Pri 31 letih nič ne pogreša aktivne kariere, pravi, da je v življenju pač treba poskusiti še kaj drugega, ne le večne vožnje v krogu.

Nemec je lani po koncu sezone presenetil ves športni svet in napovedal upokojitev. Zdaj, ko je lahko odločitev že dodobra pretehtal, pravi, da je ne obžaluje.

"Življenje ponuja več kot samo vožnjo v krogih. Vsakdo mora sam odkriti tisto, kar ga še veseli. Veliko možnosti se odpira, morda je moja prihodnost v električnih avtomobilih," je v Davosu ob robu svetovnega gospodarskega foruma, ki se ga je udeležil, dejal svetovni prvak formule 1.

Prvo možnost novega življenja je že izkoristil: prvič po dolgem času je spet smučal. "Enajst let nisem bil na smučeh. Imel sem pač pogodbo, ki je to prepovedovala. Kot dirkač moraš pač nekatere stvari pozabiti," je dejal Rosberg. Pravi, da želi v življenju tudi vračati, razmišlja o dobrodelnih projektih, za začetek bo v Nemčiji obiskal nekaj bolnih otrok.

Zdaj, ko ni več aktiven dirkač, ima tudi sam veliko več časa za družino, ženo in hčerkico. "Vesel sem, da imam zdaj svoje življenje pod nadzorom spet sam," je še namignil na številne obveznosti, ki so ga spremljale med dirkaško kariero. Kot sin svetovnega prvaka iz leta 1982 Kekeja Rosberga se dirkaški karieri skorajda ni mogel izogniti, začel pa jo je v kartingu pri šestih letih.

Vesel pa je tudi, da so pri Mercedesu pred dnevi končno našli naslednika zanj. V dirkalnik nemške tovarne bo v sezoni 2017 sedel Finec Valtteri Bottas, doslej dirkač Williamsa, ki je po Rosbergovem mnenju pravi človek za to službo.

"To je izbira, za katero bi se tudi sam zavzemal. Našli so najboljšo zamenjavo zame v tem kratkem času. Hiter je, zanesljiv, zdaj pa bomo videli, kaj lahko naredi ob Lewisu," je namignil na svoje boje z Mercedesovim moštvenim sotekmovalcem Lewisom Hamiltonom. Po koncu kariere je Rosberg namignil, da je bil tudi pritisk nenehnega boja z Britancem eden od razlogov, da je dirkaške rokavice odložil v kot.