favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Neymar: Če ne dobim Zlate žoge, zaradi tega ne bom umrl

Deli na:
Neymar: Če ne dobim Zlate žoge, zaradi tega ne bom umrl

Foto: Getty Images

"Tudi če Zlate žoge ne dobim, bo OK. Ne igram nogometa, da bi nekoč dobil to nagrado," pravi zvezdnik Barcelone in brazilske reprezentance.

Zlata žoga je prestižno priznanje, ki sicer ponavadi pripade Lionelu Messiju ali Cristianu Ronaldu, toda številni nogometaši bi naredili vse, da bi Argentinca ali Portugalca zamenjali v vlogi dobitnika. A ne Barcelonin zvezdnik Neymar; Brazilec pravi, da se ne obremenjuje s tem, ali bo nagrado kdaj dobil ali ne.

V pogovoru za spletno stran španske lige je Neymar poudaril, da je eden od ciljev v karieri tudi zlata žoga, toda če nagrade ne bo, tudi ne bo konec sveta.

"Tudi če Zlate žoge ne dobim, bo OK. Ne igram nogometa, da bi nekoč dobil to nagrado. Igram zaradi sebe, zaradi užitka, ker imam rad nogomet. Zlato žogo pa lahko žal dobi samo en igralec," je dejal Neymar na vprašanje, če je razočaran, ker ga ni bilo niti med tremi nominiranci za prestižno priznanje. "Seveda je eden od mojih ciljev tudi Zlata žoga. A če je ne bom dobil, zaradi tega ne bom umrl," je še pristavil Brazilec.



Neymar je bil v igri za nagrado lani, ko ga je premagal soigralec pri blaugrani Messi. Letos je lovoriko odnesel njun tekmec iz Reala Cristiano Ronaldo, ki je zmagal v ligi prvakov in s Portugalsko še na Euru 2016.

Zadnji Brazilec z nagrado in obenem zadnji, ki ni bil Ronaldo ali Messi, je bil leta 2007 Kaka. Pozneje sta si priznanje podajala le Messi in Ronaldo, prvi ga je dobil petkrat, drugi štirikrat.

Neymar se je dotaknil tudi slavnega trojčka MSN. "Res je nekoliko nenavadno. Prihajamo iz Brazilije, Argentine in Urugvaja, v Južni Ameriki smo tekmeci, a smo tudi dobri prijatelji. Lahko se dobro zabavamo in šalimo in lepo je imeti okrog sebe takšne ljudi," je soigralca Mesija in Luisa Suareza opisal Neymar.