Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

New York Times je odkril novo državo - Kirzbekistan

Deli na:
New York Times je odkril novo državo - Kirzbekistan

Foto: Reuters

Ameriški časnik New York Times je v zgodbi o plezalcu Tommyju Caldwellu, ki so ga leta 2000 skupaj s kolegi ugrabili v Kirgizistanu, pomotoma ustvaril novo državo - Kirzbekistan. Incident je, še preden so na časniku uspeli popraviti besedilo, požel val posmeha, med drugim tudi predlog razglednice z napisom "Z lepimi pozdravi iz Kirzbekistana".

New York Times je pred dvema dnevoma objavil reportažo o ameriškem plezalcu Tommyju Caldwellu, ki je v svoji bogati plezalni karieri doslej doživel že marsikaj. Med drugim so ga leta 2000 skupaj s še tremi kolegi ugrabili v Kirgizistanu.

Ugrabitelji so bili uporniki uzbekistanskega islamskega gibanja, ki so zajete več dni gnali preko gora, na koncu pa se je zgodba dramatično, a srečno razpletla.

V reportaži so se v New York Timesu zmotili glede imena države, v kateri je bila skupina ugrabljena. Zapisali so namreč, da so bili ugrabljeni v Kirzbekistanu, ki sploh ne obstaja.

Kot so kasneje zapisali na spletni strani časnika, so v prvotni verziji članka napačno navedli ime države, katere vojska naj bi lovila ugrabitelje. "Kot se pravilno glasi, je bil Caldwell v Kirgizistanu in ne Kirzbekistanu, ki sploh ne obstaja", so zapisali.

Napačno ime je očitno nastalo iz imen dveh nekdanjih sovjetskih republik v osrednji Aziji - Kirgizistana in Uzbekistana, ocenjuje spletni portal sputniknews.com.

Dogodek je kljub hitri intervenciji časnika požel val posmeha. Tako so nekateri satiriki že ustvarili Twitter račun izmišljenega mladega naroda, ga umestili na zemljevid in si celo izmislili himno, medtem ko so drugi upodobili razglednico z napisom "Z lepimi pozdravi iz Kirzbekistana".