šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

drascek2 Svet24.si

Nuška Drašček: Moj mož kakšne velike izbire nima

nazif mujić Svet24.si

Po trpljenju in revščini se je poslovil igralec ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

Magazin

Nesrečni Ajaxov nogometaš Nouri ima nepopravljivo poškodovane možgane

Deli na:
Nesrečni Ajaxov nogometaš Nouri ima nepopravljivo poškodovane možgane

Foto: Twitter

Čeprav so bile prve informacije o zdravstvenem stanju mladega nizozemskega nogometaša Abdelhaka Nourija obetavne, pa je zdaj njegov klub Ajax razkril, da bo imel športnik trajne posledice zaradi hujših možganskih poškodb.

Klub je zdaj sporočil, da ima 20-letnik trajne in nepopravljive možganske poškodbe.

Nouri se je v soboto zgrudil na zelenici med pripravljalno tekmo proti Werderju v avstrijskem mestu Zillertal, po oživljanju so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Innsbrucku.

Iz Ajaxa so kmalu po nesrečnem dogodku sporočili, da je 20-letnik zunaj življenjske nevarnosti, a je moral ostati na intenzivni negi. Po nadaljnjih pregledih v bolnišnici so najprej ugotovili, da njegovo "srce deluje normalno in da je nepoškodovano", zdravniki so po nevroloških preiskavah tudi sporočili, da niso zaznali nobenih nepravilnosti.

A nove informacije niso tako spodbudne. Včeraj je nizozemski klub sporočil, da so možnosti, da bi še kdaj igral nogomet, nične. "Pri Ajaxu smo globoko prizadeti zaradi novice, da so pri Appieju Nouriju diagnosticirali resne in trajne možganske poškodbe. V mislih smo z njim in njegovo družino," so sporočili iz amsterdamskega kluba. "To je grozno, najslabša možna novica. Šokirani smo, da se je to zgodilo," je dejal direktor kluba Edwin van der Sar.

Zdravljenje mladega igralca, ki je športno pot začel v Ajaxu in septembra 2016 prvič zaigral za člansko ekipo, veljal pa je za enega najbolj obetavnih mladih igralcev te generacije, bodo v naslednjih dneh po prevozu iz Avstrije nadaljevali v Amsterdamu.