stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nemški sodniki odslej ne smejo več uporabljati mobilnikov med sojenji

Deli na:
Nemški sodniki odslej ne smejo več uporabljati mobilnikov med sojenji

Foto: Reuters

Nemški sodniki ne smejo več uporabljati svojih mobilnih telefonov med sodnimi obravnavami, vsaj ne za zasebne namene, je razsodilo nemško zvezno vrhovno sodišče za kazensko in civilno pravo. Sodniki morajo glede na to razsodbo svojo polno pozornost nameniti sojenju oz. sodni obravnavi.

Odločitev vrhovnega sodišča prihaja po več pritožbah proti sodnici, ki je večkrat uporabila svoj mobilni telefon, medtem ko je policist na sodišču v Frankfurtu med obravnavo podajal dokaze proti dvema moškima, ki sta bila vpletena v napad z nožem. Kasneje se je izkazalo, da je sodnica poskušala urediti otroško varstvo, ker je obravnava trajala dlje kot pričakovano, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sodnica je trdila, da je samo poslala dva kratka sms sporočila in da ni sprejemala klicev. A obramba v tem primeru se je pritožila na ravnanje sodnice zaradi domnevnih predsodkov do strank. Vendar so pritožbo sprva zavrnili. A na zavrnitev se je obramba pritožila na nemškem vrhovnem sodišču za civilno in kazensko pravo v mestu Karlsruhe, ki je v sredo pritožbi ugodilo.

Tovrstno ravnanje tudi v dobi neomejene rabe mobilnih telefonov in interneta ni dopustno, je v razsodbi zatrdil glavni sodnik v Karlsruheju Thomas Fischer. "Mobilni telefoni nimajo mesta v sodni dvorani, še posebej ne pri sodnikih," je dodal.