favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nemški novinar peš iz Maribora do Monaka: 1300 kilometrov v stotih dneh

Deli na:
Nemški novinar peš iz Maribora do Monaka: 1300 kilometrov v stotih dneh

Foto: Bobo

V zadnjem obdobju je po ugotovitvah Zavoda za turizem Maribor - Pohorje v izjemnem porastu prečenje Alp, tako med gorskimi kolesarji, pohodniki kot alpinisti. Med njimi je tudi nemški novinar Jörg Wunram, ki si je za svoj novi podvig zadal prečkanje Alp od vzhoda proti zahodu. Pred dnevi se je peš podal iz Maribora preko Pohorja do Monaka.

Novinar severnonemške radiotelevizije NDR (Norddeutscher Rundfunk) s sedežem v Hamburgu je pred dobrim desetletjem prehodil Alpe od severa proti jugu oziroma od Münchna do Benetk, zdaj pa bi Alpe rad prečkal od vzhoda proti zahodu.

V stotih dneh, ko namerava prispeti v Monte Carlo, bo prehodil okoli 1300 kilometrov. Pri tem bo prečkal ozemlja šestih držav (Slovenija, Avstrija, Italija, Švica, Francija, Monako).

Pot je začel 1. maja zjutraj v Mariboru. Prvi dan se je podal od vznožja na vrh Pohorja, mimo Mariborske ter Ruške koče vse do slapa Šumik, kjer je na Treh kraljih prespal. Drugi dan ga je pot vodila mimo Črnega jezera na Osankarico do Koče na Pesku in mimo Lovrenških jezer na Ribniško kočo. Tretji dan je šel do Koče na Kremžarjevem vrhu in v Dravograd.

V ponedeljek je z nahrbtnikom na ramenih zapustil Slovenijo in svojo pot nadaljuje v Avstriji. Kljub temu da je poleg sonca izkusil tudi dež, meglo in celo točo, je nad Pohorjem navdušen. V svojem blogu je poleg naravnih lepot opisal tudi srečanje s kmalu brezposelno kuharico na planinski koči, ki vse svoje upe polaga v zadetek na loteriji, spoznaval pa je tudi zgodovino osamosvojitvene vojne Slovenije.