pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nemški mediji vzhičeni: "Bayern - kralji Evrope"

Deli na:
Nemški mediji vzhičeni: "Bayern - kralji Evrope"

Foto: Reuters

Šesti naslov nemškega nogometnega velikana Bayerna Münchna sinoči v Lizboni in nedeljski trojček po vsej Nemčiji slavijo kot zaslužen uspeh. "Kralj Coman zadel ledeno hladen", je kričeče zapisal časnik Bild glede odločilnega gola za zmago proti PSG Kingsleyja Comana v 59. minuti. "Bayern - kralji Evrope," je nadaljeval.

Ob tem so pri Bildu razmišljali, da je šlo za tesen finale lige prvakov, in hudomušno zapisali: "Nič gala-prireditve, nič 8:2 - vendar ... koga na svetu sploh to zanima? Trojne sanje so spet resničnost," so končali zapis v Biledu.

Bavarski Münchner Merkur je prav tako izpostavil trojček "Bayern izpolnil sanje o trojčku" in ironično zapisal, da je v Parizu rojeni Coman dosegel "zlati gol" proti svojemu nekdanjemu klubu.

Medtem se je dnevnik Süddeutsche Zeitung ozrl na celotno sezono: "Le redko kakšna ekipa tako superiorno in zasluženo osvoji ligo prvakov, kot je to letos uspelo Bayernu".

Pri Frankfurter Allgemeine Zeitungu so se strinjali, da nobena od preostalih petih Bayernovih zmag v ligi prvakov "ni bila tako zaslužena kot letošnja". Izpostavili so, da je uspeh "predvsem zasluga odličnega dela trenerja Hansija Flicka". Ta je novembra nasledil Nika Kovača.

Bayern je nepremagan 30 tekem, od tega je 29-krat zmagal, in je postal prva ekipa v moderni ligi prvakov, ki je brez poraza dvignila pokal za zmago. S številnimi mladimi igralci, kot so Serge Gnabry, Joshua Kimmich, Alphonso Davies in Coman, je na poti do še večjih uspehov, se strinjajo nemški mediji.

"Skupaj s trenerjem Hansijem Flickom je ekipi uspelo narediti nekaj izjemnega - in še vedno je le na začetku svoje poti," pa so zapisali pri magazinu Kicker.