državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nemčija težko čaka na veliki derbi: Bayern in Dortmund sta vodilni ekipi bundeslige

Deli na:
Nemčija težko čaka na veliki derbi: Bayern in Dortmund sta vodilni ekipi bundeslige

Nogometaši Bayerna. - Foto: Reuters

Tako Borussia Dortmund kot Bayern München sta bila uspešna v 27. krogu nemške lige, tako da se bosta že čez tri dni, v torek, udarila v velikem nemškem klasiku kot vodilni ekipi prvenstva. Bavarci so doma ugnali Eintracht Frankfurt s 5:2, Dortmund pa je bil v gosteh boljši od Wolfsburga z 2:0.

Sobotni derbi drugega pokoronskega kroga je potekal v Mönchengladbachu med domačo Borussio, ki je bila pred tekmo na tretjem mestu, in Bayerjem Leverkusnom, ki je bil dve mesti za njo. Treh točk so se veselili gostje in se tako povzpeli na tretjo pozicijo.

Junak tekme je bil 20-letni Kai Havertz, odkritje te sezone trenerja Petra Bosza. Odkar mu je strateg na začetku 2020 namenil bolj napadalno vlogo, je 189 centimetrov visoki Havertz dosegel že osem zadetkov (skupno v tej sezoni deset). Na zadnjih desetih tekmah ima devet golov in šest podaj.

Havertz je zadel v 6. in 57. minuti, na 1:1 je izenačil Marcus Thuram (51.), končni izid tekme pa je postavil branilec Sven Bender deset minut pred koncem.


Domači nogometaši so imeli na tribunah "podporo" 13.000 navijačev oziroma njihovih fotografij na kartonastih podstavkih. Vsak od njih je odštel 19 evrov, izkupiček pa je klub namenil v humanitarne namene.

Borussia Dortmund je v Wolfsburgu dosegla po en zadetek v vsakem polčasu. Natančna sta bila Raphael Guerreiro (31.) in Achraf Hakimi (77.).

Na veliki derbi v torek ob 18.30 v Dortmundu Bayern prihaja z dobro popotnico. Eintrachtu je zabil pet zadetkov, med strelci pa je bil tudi Robert Lewandowski, ki je s 27. golom v tej sezoni bundeslige povečal naskok pred zasledovalci v boju za evropski zlati čevelj.

V soboto sta bili odigrani še tekmi Freiburg - Werder Bremen (0:1) in Paderborn - Hoffenheim (1:1), v petek je v berlinskem derbiju Hertha premagala Union Berlin s 4:0, preostale tri tekme pa bodo v nedeljo. Kamplov Leipzig bo ob 15.30 gostoval v Mainzu.