atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nekdanjega zvezdnika Manchester Uniteda niso spustili v ZDA

Deli na:
Nekdanjega zvezdnika Manchester Uniteda niso spustili v ZDA

Foto: Profimedia

Dwight Yorke je leta 2015 zaigral na dobrodelni tekmi v Iranu, zato ga niso spustili v ZDA.

Nekdanji zvezdnik angleškega nogometnega velikana Manchester United Dwight Yorke je na lastni koži "občutil" izvršni ukaz ameriškega predsednika Donalda Trumpa, s katerim je državljanom sedmih držav prepovedal vstop v ZDA. Yorke, sicer državljan Trinidada in Tobaga, v ZDA ni smel, ker je leta 2015 igral na dobrodelni tekmi v Iranu.

Nekdanji odlični napadalec Manchester Uniteda, s katerim je 45-letnik osvojil tri naslove državnega prvaka, ligo prvakov in pokal FA, po poročanju francoske tiskovne agencije AFP ni smel v ZDA, ker je leta 2015 igral na dobrodelni tekmi v prestolnici Irana Teheranu. V ZDA je potoval iz Dohe, kjer je bil službeno, iz Miamija pa je želel poleteti domov.



"Nisem mogel verjeti, kaj se mi je zgodilo. Sploh ne štejem več, kolikokrat sem že bil v Ameriki. Rad imam to državo, toda tokrat sem se počutil kot kriminalec. V Dohi sem kupil karto, bil tik pred tem, da se vkrcam na letalo in ustavili so me letališki uradniki. Vprašal sem se, kaj se dogaja. Povedali so mi, da imam težave z vizo in ob mojem imenu rdečo zastavico, saj imam v potnem listu žig, da sem bil v Iranu. Tam sem igral na tekmi legend in nisem ostal niti čez noč. Skušal sem jim razložiti, da ne živim niti v Katarju in se želim vrniti domov na Karibe," je za britanski časopis The Sun povedal Yorke.

Ambasador Manchester Uniteda ter svoje države je v Dohi ostal pet ur, da je kupil letalsko vozovnico do angleškega letališča Gatwick, od tam pa je odletel na Trinidad in Tobago.