pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Napeta smukaška sobota, Čater in Štuheva slovenska aduta

Deli na:
Napeta smukaška sobota, Čater in Štuheva slovenska aduta

Foto: Reuters

Ljubitelji smuka bodo danes vsekakor prišli na svoj račun z dvojnim smukaškim sporedom, moškim smukom v Val Gardeni v Italiji in ženskim v Val d'Iseru v Franciji. V rdečo majico vodilnega smukača oblečeni Martin Čater bo startal s številko 8. Ilka Štuhec bo nosila startno številko 19.

Alpske smučarke so v petek sezono v hitrih disciplinah začele s preizkušnjo v kraljevski disciplini. Dvakratna smukaška svetovna prvakinja Štuhčeva je tekmo končala na četrtem mestu in dokazala, da je znova med najboljšimi na svetu. Smuk v Val d'Iseru je že dobila pred štirimi leti.

"Nastop zagotovo ocenjujem kot dober, seveda znam to narediti še bolje, še imam rezerve in upam, da to tudi pokažem," je bila po prvi tekmovalni preizkušnji sezone zadovoljna Mariborčanka, ki je imela na prvem treningu smuka težave na delu proge, kjer so imele v petek težave ostale.

Proga je zahtevna, veliko je menjavanja sence in svetlobe, kar je z odstopi in padci na grd način izkusilo nekaj tekmovalk. Ravno po nastopu Štuhčeve je s številko 11 grdo padla Avstrijka Nicole Schmidhofer, ki je prebila zaščitne mreže in so jo po polurni prekinitvi reševalci v ciljno areno prepeljali z reševalnimi sanmi.

Ženski smuk se bo začel ob 10.30, na startu bo tudi Maruša Ferk (50).

V Val Gardeni se bo ob 11.45 začel drugi moški smuk za svetovni pokal 2020/21. Na startu proge Saslong bo prvič v vlogi vodilnega smukača slovenski smučar Čater, ki je sezono odprl na spektakularen način, ko je s startno številko 41 senzacionalno slavil zmago na smuku v Val d'Iseru.

Čater bo imel tokrat številko 8, Klemen Kosi in Boštjan Kline pa številki 49 in 56. Od slovenskega tria je bil najvišje na specialnih smukih v Val Gardeni Čater pred dvema letoma, 25.