Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Največji zvezdniki lige NBA želijo v znak protesta predčasno končati sezono

Deli na:
Največji zvezdniki lige NBA želijo v znak protesta predčasno končati sezono

Foto: Reuters

Ameriški mediji poročajo, da sta ekipi Los Angeles Lakers s prvim zvezdnikom svetovne košarke LeBronom Jamesom in Los Angeles Clippers, ki se v prvem krogu končnice lige NBA merijo z Dallas Mavericks Luke Dončića, glasovali za predčasen konec sezone. Razlog je protest proti rasizmu in policijskemu nasilju nad temnopoltimi v ZDA.

Obe moštvi, velika tekmeca in favorita za naslov prvaka lige NBA, sta izrazili željo, da se sezona, ki zaradi koronavirusne pandemije poteka v mehurčku na Floridi, v znak protesta predčasno konča, poročajo ameriški ESPN, The Athletic in Yahoo Sports.

Omenjeni še pišejo, da je preostalih enajst ekip glasovalo za dokončanje sezone. Do sredinega izrednega sestanka vseh klubov in vodstva lige NBA je prišlo po bojkotu Mulwaukee Bucks, ki so napovedali, da ne bodo odigrali včerajšnje tekme proti Orlando Magic.

Sirena je označila začetek obračuna med Milwaukeejem in Orlandom, parket pa je ostal prazen v znak protesta proti rasni nestrpnosti ter v podporo Jacobu Blaku, ki sta ga policista v nedeljo v Wisconsinu sedemkrat ustrelila v hrbet, ko je neoborožen vstopal v svoje osebno vozilo.

Štiri minute pred predvidenim začetkom dvoboja so v garderobo odšli tudi košarkarji Orlanda. "Kljub močnim pozivom k spremembam ni bilo nobenega ukrepa, zato danes ne moremo igrati košarke," so sporočili košarkarji Milwaukeeja.

Kasneje so v ligi NBA odpovedali tudi preostali tekmi končnice tega večera Oklahoma City Thunder - Houston Rockets ter Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers.

Razprave o tem, kaj storiti, se bodo nadaljevale v četrtek. Vodstvo lige bo imelo sestanek upravnega odbora in lastnikov franšiz, kjer bodo "skušali odgovoriti na pomisleke igralcev".