Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Najboljši maratonec sveta Kiptum umrl v prometni nesreči v domači Keniji

Deli na:
Najboljši maratonec sveta Kiptum umrl v prometni nesreči v domači Keniji

Kelvin Kiptum - Foto: Profimedia

Svetovni rekorder v maratonu, Kenijec Kelvin Kiptum, je v nedeljo umrl v prometni nesreči v domovini, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Star je bil 24 let.

Kiptum in njegov trener Gervais Hakizimana sta bila v avtomobilu, ki je pozno zvečer po lokalnem času zapeljal s ceste na goratem jugozahodnem delu Kenije, kjer priprave opravljajo mnogi svetovni tekači. Oba sta v nesreči umrla, dpa povzema lokalne medije in policijske vire.

"S pretresenostjo in globoko žalostjo smo prejeli novico o smrti Kelvina Kiptuma in njegovega trenerja Gervaisa Hakizimano," je v izjavi za javnost zapisal predsednik mednarodne atletske zveze World Athletics Sebastian Coe.

Po informacijah lokalnih medijev naj bi Kiptum izgubil oblast nad vozilom, ki je zadelo ob drevo. V avtu je po lokalnih virih bila še ena sopotnica, ki je nesrečo preživela, a jo zaradi hudih poškodb zdravijo v bolnišnici.

Kiptum je 8. oktobra lani na maratonu v Chicagu postavil svetovni rekord s časom dve uri in 35 minut. Z dosežkom je za 34 sekund izboljšal prejšnji rekord, ki ga je septembra 2022 postavil njegov rojak Eliud Kipchoge v Berlinu.

Tekač, ki je veljal za enega najbolj obetavnih tekmovalcev na dolge proge, je skušal še letos postati prvi človek s časom pod dvema urama na uradno priznanem maratonu. Prvič naj bi ta mejnik skušal doseči že aprila v Rotterdamu.

Doslej je maratonsko razdaljo v manj kot dveh urah uspelo preteči zgolj Kipchogeju, a to na posebej prirejenem dogodku, ki ni štel za svetovni rekord.