Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Najbolj iskana na slovenskem spletu Tina Maze in Janez Janša

Deli na:
Najbolj iskana na slovenskem spletu Tina Maze in Janez Janša

Foto: Reuters

Uporabniki vodilnega slovenskega spletnega iskalnika Najdi.si so v letu 2014 v kategoriji oseb največ zanimanja pokazali za Tino Maze in Janeza Janšo. Najbolj odmeven slovenski dogodek so bile poplave, med tujimi dogodki letošnjega leta pa so bile v ospredju olimpijske igre v Sočiju.

Slovenska ženska je že drugo leto zapored smučarska šampionka Tina Maze, sledita pa ji La Toya in Tanja Žagar. Slovenci smo z zanimanjem spremljali še druge estradnice, in sicer Ines Juranovič, Urško Čepin, Rebeko Dremelj, Špelo Grošelj, Nino Osenar, Sašo Lendero in Majo Prašnikar, so danes sporočili iz podjetja Tsmedia, ki upravlja iskalnik Najdi.si.

Tudi na vrhu lestvice slovenskih moških je tako kot lani Janez Janša, z drugega mesta pa je pokojni glasbenik Lojze Slak izpodrinil Jana Plestenjaka. Sledijo jim še Brendi, Borut Pahor, Robert Kranjec, Artur Štern, Vili Resnik, Mitja Kunstelj in Samo Login.

Med najbolj spremljanimi vsebinami na spletnem portalu Najdi.si je v letu 2014 vreme na prvem mestu izpodrinilo horoskop, ki je letos šele na četrtem mestu. Naraslo je zanimanje za zastonj filme in SMS, ki sta na drugem in tretjem mestu, med najbolj spremljanimi vsebinami pa so še Facebook, Zavod za zaposlovanje, novice, Google in YouTube.

Slovenski dogodki, ki so najbolj zanimali Slovence v 2014, so bili v znamenju političnih tem in naravnih katastrof. Na prvem mestu je najti poplave, na drugem Janeza Janšo v zaporu, na tretjem predčasne državnozborske in lokalne volitve.

Sledijo pa še neuspeh Alenke Bratušek pred Evropsko komisijo, padec nepremičninskega zakona, žled, napoved prihoda Ikee v Slovenijo, imenovanje vlade Mira Cerarja, NK Maribor v ligi prvakov in lestvica najbogatejših Slovencev.

Med tujimi dogodki pa so medtem prva tri mesta zasedle zimske olimpijske igre v Sočiju, kriza v Ukrajini in letošnje svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji.

Tina Maze se je že četrto leto zapored zavihtela tudi na prvo mesto med najbolj spremljanimi slovenskimi športniki. Na drugo mesto se je povzpel Robert Kranjec, ki mu sledijo Peter Prevc, Dejan Zavec, Anže Kopitar, Filip Flisar, Ana Kobal, Goran Dragič, Nika Kljun in Jakov Fak. Z lestvice pa sta izpadla Petra Majdič in Vasilij Žbogar.

Med najbolj priljubljenimi slovenskimi glasbeniki je Modrijane s prvega mesta izpodrinila pevka Tanja Žagar, na tretjem mestu pa je najti Rebeko Dremelj. Tudi peto leto zapored na vrhu lestvice tujih znanih oseb ostaja Severina, ki ji sledita Michael Schumacher in Ceca.

Med slovenskimi politiki, ki žanjejo največ pozornosti Slovencev, je znova najti Janeza Janšo, Alenko Bratušek in Boruta Pahorja. Sledijo jim Eva Igrl, Zoran Janković, novinec na lestvici Miro Cerar, Melita Župevc, Danilo Türk, Žiga Turk in Milan Zver.

Na vrh lestvice slovenskih gospodarstvenikov sta se zavihtela Samo in Iza Login, ki jima sledijo Igor Akrapovič, lani vodilna Daniela Bervar, Tatjana Fink, Tomaž Lovše, Herman Rigelnik, Izidor Krivec, Otmar Zorn in Janko Medja.

Med blagovnimi znamkami je največ pozornosti Slovencev pritegnil Lidl, ki mu sledita Mercator in Telekom Slovenije, na lestvici pa so še Hofer, Spar, Mimovrste, Simobil, Tuš, Petrol in Bauhaus.