901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nadal bi letošnjo teniško sezono kar odpisal: Sezona je praktično izgubljena

Deli na:
Nadal bi letošnjo teniško sezono kar odpisal: Sezona je praktično izgubljena

Rafael Nadal - Foto: Reuters

Sloviti španski teniški igralec Rafael Nadal je v pogovoru za španski časnik El Pais dejal, da je zaradi pandemije novega koronavirusa letošnja sezona bolj ali manj že izgubljena in da ne pričakuje pravega tekmovalnega tenisa v tem letu.

"Želim si nastopiti na velikem teniškem prizorišču, a ne verjamem, da se bo to zgodilo. Če bi mi nekdo ponudil, da začnem priprave za drugo sezono, bi to takoj sprejel z odprtimi rokami," je v pogovoru za omenjeni španski časnik dejal 19-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam in trenutno drugi igralec na lestvici ATP.

"V tem trenutku me bolj skrbi odprto prvenstvo Avstralije v začetku prihodnjega leta, kot tisto, kar se bo zgodilo v drugi polovici tega leta. Letošnja sezona je praktično izgubljena, srčno upam in si želim, da bomo drugo leto znova igrali tenis," je dodal 33-letni Nadal, ki je v svoji silno uspešni karieri 12-krat osvojil odprto prvenstvo Francije v Parizu, štirikrat odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, dvakrat Wimbledon in enkrat odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu.

Pandemija novega koronavirusa je celotno teniško sezono postavila na glavo. Najbolj sloviti turnir na svetu v Wimbledonu je že odpovedan, odprto prvenstvo Francije so iz maja prestavili na september, odprto prvenstvo ZDA pa je zaradi slabe zdravstvene slike v New Yorku še vedno pod velikim vprašajem.

Edini veliki turnir na svetu pred izbruhom pandemije v Avstraliji se je v začetku tega leta končal z zmagoslavjem Srba Novaka Đokovića, trenutno prvega igralca na mednarodni jakostni lestvici.