ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Na RTVS se hvalijo z gledalci, nič pa o polomiji Omarjeve uvrstitve

Deli na:
Na RTVS se hvalijo z gledalci, nič pa o polomiji Omarjeve uvrstitve

Omar je v svojem drugem nastopu na pesmi Evrovizije stavil na minimalističen slog, saj je na odru nastopil sam, nekoliko dramatična je bila le koreografija. - Foto: Profimedia

Na RTVS se hvalijo, da si je nastop Omarja Naberja na Evroviziji ogledalo 200.000 gledalcev. Predzadnje mesto v polfinalu so zamolčali.

Gledanost tekmovanja za pesem Evrovizije je bila pričakovano velika, vsega skupaj naj bi si vsaj minuto obeh polfinali in finala ogledalo 779.400 različnih posameznikov. Da so sem verjetno všteti tudi gledalci, ki so zdolgočaseno menjavali programe, nacionalka ne omenja. Tudi ni analize deleža tistih, ki so med menjavanjem skočili na stran ravno v trenutku, ko so pristali na Evroviziji, in tako pridelali minuto.

So pa na RTVS izpostavili dejstvo, da je polfinalni nastop Omarja Naberja minuli torek ob 22.21 nabral 206.000 gledalcev. Ali so res vsi navijali zanj, kot trdi služba za odnose z javnostmi nacionalne televizije,  je seveda nemogoče preveriti.

Slabe uvrstitve slovenskega predstavnika (predzadnje mesto v torkovem polfinalu), ki ga je na tekmovanje v Ukrajino poslala strokovna žirija, čeprav je v telefonskem glasovanju gledalcev prepričljivo zaostal za duom BQL, RTVS v svojih piarovskih sporočilih ni omenjala.