Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Na Hrvaškem se bodo turisti lahko vozili s tanki

Deli na:
Na Hrvaškem se bodo turisti lahko vozili s tanki

Foto: Wikimedia

Društvo tankistov iz Zadra pripravlja projekt, v okviru katerega bi na več lokacijah na Hrvaškem turistom ponudili vožnjo s tanki. Organizirati nameravajo zadrugo, v kateri bi zaposlili vojne veterane, koristi pa vidijo tudi za državo. Sredstva za projekt bi med drugim črpali iz evropskih skladov.

Pričakujejo, da bodo že v naslednjih dneh registrirali zadrugo, ki so bo ukvarjala z vojaškim turizmom. Nameravajo tudi pridobiti dovoljenja za upravljanje z vojaškimi vozili in kupiti tanke, ki jih hrvaška vojska ne potrebuje več. Če na Hrvaškem ne bodo zbrali dovolj tankov, jih bodo skušali pridobiti v tujini, danes piše reški časnik Novi list.

Od države bodo zahtevali koncesije za uporabo približno 40 hektarjev zemljišč, na katerih bi zgradili vojaški poligon. Pričakujejo sodelovanje z zasebniki, ki bi zgradili hotele in restavracije. Sredstva bi črpali tudi iz evropskih skladov.

Poligone nameravajo graditi na več koncih Hrvaške, med drugimi so omenjali okolico Slunja, Karlovca in Knina. Najbolj atraktivno se jim sicer zdi območje Ravnih kotarov v zadrskem zaledju zaradi bližine morja.

Društvo tankistov na Hrvaškem šteje približno 2000 članov. Načrtujejo, da se bo v okviru projekta vsak mesec izmenjalo približno 100 tankistov. Upajo, da bodo s projektom dosegli množice tako domačih kot tujih turistov.