favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Murray še vedno najbolj ceni Đokovića

Deli na:
Murray še vedno najbolj ceni Đokovića

Foto: Reuters

Čeprav je novo leto 2017 dočakal kot številka ena svetovnega tenisa, pa škotski teniški zvezdnik Andy Murray opozarja, da je njegov največji tekmec še vedno tisti, ki ga je nasledil na teniškem prestolu.

Srbski igralec Novak Đoković bo, ocenjuje Murray, tudi letos najtežji tekmec v teniški karavani.

Do njunega prvega dvoboja lahko pride že kmalu, saj bosta oba nastopila na turnirju v Katarju, ki se začenja danes. "Glede na mesto na lestvici bo Novak še vedno najmočnejši nasprotnik. Zadnje štiri mesece sem imel izjemno serijo, toda praktično šele na zadnji tekmi sezone mi je uspelo priti na vrh lestvice. Vem, da bo zelo težko ostati tam," je dejal Murray pred začetkom novega teniškega leta.

Začel ga bo tudi z novim nazivom. Nekaj dni pred iztekom leta 2016 ga je namreč doletela čast, da ga je kraljica Elizabeta II. povzdignila v viteški stan. Tako bo lahko po novem Murray uporabljal tudi naziv Sir, prestižni naziv si je zaslužil s svojim delom na športnem področju in v človekoljubnih organizacijah, ki jim pomaga.

Eden najbolj priznanih britanskih športnikov je že nekaj let tudi lastnik odlikovanja OBE (Red britanskega imperija), ki so mu ga podelili po prvem osvojenem turnirju v Wimbledonu. Tudi takrat je bil nagrajen za športne dosežke, toda leto 2016 je bilo še boljše: osvojil je devet turnirjev, tri iz serije masters 1000, drugič dobil Wimbledon, končal leto na prvem mestu lestvice ter bil britanski športnik leta.