Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mura, Olimpija in Maribor v boj za drugi krog kvalifikacij

Deli na:
Mura, Olimpija in Maribor v boj za drugi krog kvalifikacij

Foto: Grega Wernig

Trije slovenski nogometni klubi bodo danes začeli z nastopi v prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo. Mura se bo v gosteh pomerila z estonskim predstavnikom Nomme Kalju, Olimpija bo doma gostila islandski Vikingur, Mariboru pa se bo v Ljudskem vrtu zoperstavil severnoirski Coleraine.

Prvi bodo na zelenico ob 16.30 stopili nogometaši Mure. Ti bodo v prvem krogu kvalifikacij gostovali pri lani tretjeuvrščeni ekipi estonskega prvenstva. Nomme Kalju v letošnji zaseda drugo mesto po odigranih 18 krogih. Mura je v prvem krogu PLTS ugnala prvake Celjane z 2:0 in z dobro popotnico pričakuje prvi evropski izziv.

Z nestrpnostjo prvo evropsko nalogo pričakujejo tudi nogometaši Olimpije, ki so zaradi odrejene karantene celotnemu moštvu ostali brez nastopa v prvem krogu PLTS proti Gorici.

Islandski Vikingur bo tako prvi tekmec zeleno-belih v sezoni 2020/21, gre pa za ekipo, ki v islandskem prvenstvu za zdaj ne blesti in po 11 krogih zaseda osmo mesto. Tekma se bo v Stožicah začela ob 18.30.

Ob 20.45 pa bodo v Ljudskem vrtu Mariborčani gostili polprofesionalni Coleraine. Vloga favoritov je na strani vijoličastih, ki bi morali unovčiti bogate evropske izkušnje.

Tudi Mariborčani so ostali brez nastopa v prvem krogu PLTS, potem ko Aluminij ni želel igrati zaradi prekratkega obdobja za pripravo na tekmo po končani karanteni moštva.

Za napredovanje v drugi krog kvalifikacij odloča le ena tekma.