hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Moskva: Stalin napadel "izdajalskega" Lenina

Deli na:
Moskva: Stalin napadel "izdajalskega" Lenina

Foto: Reuters

V bližini moskovskega Rdečega trga sta se sporekli dve verjetno največji ikoni ruske zgodovine, Lenin in Stalin. Padli so celo udarci. Kot je včeraj sporočila tamkajšnja policija, je dvojnik Stalina napadel posnemovalca Lenina, sicer svojega sodelavca, vzrok za vročo kri pa je bilo delo.

Oponašalec Lenina na moskovskem trgu Manež se je obrnil na policijo z obtožbami na račun oponašalca Stalina, s katerim sta sicer skupaj služila denar na omenjenem trgu. Očita mu, da ga je minuli mesec po prepiru trikrat z dežnikom udaril v hrbet, zaradi česar je utrpel poškodbe in je potreboval zdravniško pomoč.

Dvojica se je sprla zaradi dela - Stalinovega dvojnika Latifa Valijeva je razburilo, ker se je Leninov dvojnik Igor Gorbunov za turiste fotografiral skupaj z nekim drugim oponašalcem Stalina. Gre za "službene" fotografije, za katere turisti odštejejo po nekaj ameriških dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah policije preiskava še poteka in odločitev o tem, ali bo Valijev obtožen, še ni bila sprejeta. Valijev in Gorbunov sta medtem prekinila sodelovanje in sedaj turiste zabavata skupaj z dvema drugima oponašalcema.