900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Morski psi na nogometnih tekmah nimajo kaj iskati

Deli na:
Morski psi na nogometnih tekmah nimajo kaj iskati

Navijačem po vsem svetu so dobro znane prepovedi vnosa različnih nevarnih predmetov na stadione, ko tam potekajo pomembne tekme.

Ali so prepovedi učinkovite ali ne, je sicer povsem druga zgodba, v Angliji pa se v teh dneh hahljajo ob rahlo bizarnem ukrepu četrtoligaša Barneta, ki je navijačem iz vrst tekmecev prepovedal vnos napihljivih igrač.

Klub domuje v severnem londonskem predelu Edgware, pred tekmo 29. aprila, ko bo Barnet gostil Grimsby, pa so pri slednjem svoje navijače opozorili na prepoved vnosa napihljivih predmetov na stadion. Na spletni strani so prepoved oziroma opozorilo tekmecev objavili pod sliko navijača, ki v rokah drži napihljivega morskega psa.

V prepovedi so sicer pri Barnetu vljudno zapisali, da ne želijo, da bi dobro vzdušje na stadionu "izdihnilo", toda po drugi strani vljudno naprošajo gostujoče navijače, naj na stadion ne prinašajo predmetov, ki bi lahko motili nogometno tekmo.



Stvar ima seveda zgodovinsko ozadje; pred dvema letoma so navijači Grimsbyja na medsebojno tekmo takrat še petoligaških ekip množično prinesli napihljive igrače v obliki živali, steklenic in tudi velike napihljive žoge, vse to so potem zmetali na igrišče. Enega navijača pa so pri Barnetu tudi denarno oglobili, ker je zaposlenega na stadionu mahnil z napihljivim plastičnim morskim psom.

In tudi ta dogodek je imel predzgodovinsko ozadje; navijači Grimsbyja so namreč akcijo izvedli kot protest, ker so teden dni prej enega od njih grobo odstranili s stadiona, potem ko se je igral z napihljivo žogo.

Pojav napihljivih predmetov v angleškem nogometu ima tudi nekaj višjeligaških primerov. Konec osemdesetih so tako navijači Stoke Cityja na stadion prinesli 3000 napihljivih rožnatih panterjev na tekmo z Manchester Cityjem, nazadnje pa so morali letos na polfinalu ligaškega pokala med Manchester Cityjem in Evertonom z igrišča odstraniti velikansko napihljivo banano.