900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mojstrica Ana Roš mladim kuharjem svetuje: Upoštevajte letne čase, ne sklepajte kompromisov

Deli na:
Mojstrica Ana Roš mladim kuharjem svetuje: Upoštevajte letne čase, ne sklepajte kompromisov

Ana Roš je študirala diplomacijo, v gostinstvu je pristala zaradi moža. - Foto: TSRA

Za velik uspeh je treba hoditi po robu, med uspehom in neuspehom, je na kulinaričnem dogodku Gourmet Cup 2018 v Ljubljani poudarila kulinarična mojstrica Ana Roš.

Slovenija ima odlično izhodišče za preboj na svetovnem kulinaričnem zemljevidu, je dodala in izpostavila predvsem povezanost z naravo.

Roševa je spomnila na tradicionalno povezanost Slovencev z naravo ter bogato znanje o rabi sezonskih rastlin v prehrani in domačem zdravljenju. "O tem sedaj govori svet - povratek k naravi. Mi pa smo že tam," je poudarila.

"Konference, kot so današnje, predstavljajo platformo, da smo odkriti, da se pogledamo v ogledalo, razumemo, da je pred nami še dolga pot in da moramo še veliko postoriti. A hkrati mislim, da imamo odlično izhodišče," je menila Roševa iz kobariške Hiše Franko.

Veliko bo odvisno od prihajajoče mlade generacije kuharskih mojstrov, je dodala kuharska mojstrica, ki se ponaša z nazivom najboljše na svetu. "V svojih restavracijah ne sklepajte kompromisov," jim je položila na srce. Na začetku je težko, a če bodo upoštevali letne čase oziroma sezono bodo kmalu našli najboljši izraz slovenske kuhinje, je prepričana.

Na Ljubljanskem gradu danes poteka strokovno-izobraževalna konferenca pod vodstvom Ane Roš z domačimi in mednarodnimi gosti. Dogodek se odvija v okviru štiridnevnega Gourmet Cupa Ljubljana, dogodka visoke kulinarike na snegu, ki ga ob Ljubljanskem gradu gosti še Krvavec.