dsoprizidek Svet24.si

Brez tujcev bi oddelke v novomeškem domu ...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Meta Hrovat tretja na veleslalomu za Zlato lisico, zmagala Alice Robinson

Deli na:
Meta Hrovat tretja na veleslalomu za Zlato lisico, zmagala Alice Robinson

Foto: alesfevzer.com

Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je v drugi vožnji veleslaloma za 56. Zlato lisico zadržala tretje mesto na domači tekmi svetovnega pokala v Kranjski Gori in si prismučala druge stopničke v karieri. Zmagala je Novozelandka Alice Robinson, druga po prvi vožnji. Med 15 sta bili še dve slovenski tekmovalki Tina Robnik in Ana Bucik.

Vodilna po prvi vožnji Slovakinja Petra Vlhova (+0,34) je osvojila drugo mesto.

Hrovatova si je tretje mesto razdelila s Švicarko Wendy Holdener, četrto po prvi vožnji. Za Robinsovo, ki je na obeh progah pokazala odlično smučanje, sta zaostali za 1,59 sekunde.

Za Kranjskogorčanko so to druge stopničke v svetovnem pokalu v karieri, prav tako je bila tretje na veleslalomu v Lenzerheideju konec januarja 2018.

Robnikova (+1,65) je v finalu še izboljšala sedmo mesto iz prve vožnje in s šestim mestom dosegla uvrstitev kariere. S tem je izboljšala sedmo mesto izpred dveh let, ki ga je prav tako dosegla v Kranjski Gori.

Bucikova (+2,53) je bila po polovici 18., v finalu pa je pridobila nekaj mest in na koncu s 14. mestom dosegla svojo najboljšo veleslalomsko uvrstitev v karieri. Bucikova si je uvrstitev razdelila z Avstrijko Julio Scheib, ki je že v prvi vožnji postavila enak čas kot Slovenka.



Vodilna v veleslalomskem seštevku Italijanka Federica Brignone je osvojila osmo mesto.

Z vitranško strmino, ki zaradi slabih vremenskih razmer osmič gosti najboljše alpske smučarke, njihovo tradicionalno slovensko prizorišče je mariborsko Pohorje, so se v prvi vožnji spopadle še tri domače smučarke Neja Dvornik, Rebeka Oblak in Nika Tomšič, vendar si nobena ni zagotovila drugega nastopa.

Dvornikova je zasedla 37. mesto (+3,32), Oblakova 39. (+3,99), Tomščičeva, ki je nastopila kot zadnja od 57 tekmovalk v prvi vožnji, pa je odstopila.

V nedeljo bo v Podkorenu še slalom, po katerem bo znano, katera smučarka bo osvojila naziv Zlata lisica za letošnjo sezono. V zadnjih treh sezonah si ga je prismučala vodilna smučarka zime Američanka Mikaela Shiffrin, ki pa je zaradi nedavne in nenadne smrti očeta Jeffa letos ni v Sloveniji.

Start prve slalomske vožnje tudi s šestimi Slovenkami (Hrovat, Bucik, Dvornik, Maruša Ferk, Klara Livk in Nika Murovec) bo ob 10.15.