Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Meryl Streep bo uradno zaščitila svoje ime

Deli na:
Meryl Streep bo uradno zaščitila svoje ime

Foto: Getty Images

Ameriška igralka in dobitnica številnih nagrad Meryl Streep se je odločila, da posnemovalcem prepreči uporabo svojega imena.

Zato je na Ameriški urad za patente in blagovne znamke vložila prošnjo, s katero si želi zagotoviti ekskluzivno pravico za uporabo imena v zabavni industriji, je poročal britanski BBC.

Nova članica igralskega ansambla HBO serije Majhne laži je želi doseči, da se ime Meryl Streep uporablja kot blagovna znamka na televiziji, v filmih, intervjujih in pri podpisovanju avtogramov. Želi pridobiti ekskluzivne pravice za uporabo svojega imena v zabavni industriji in ga hkrati zaščititi pred neavtorizirano komercialno uporabo.

Danes 68-letna igralka je v svoji karieri prejela 21 nominacij za oskarja. Zadnjo je prejela za svojo vlogo v filmu Zamolčani dokumenti. V 40-letni karieri je dobila tri oskarje, tri emmyje in šest zlatih globusov.

Kot piše spletni portal dailymail, sicer ni jasno, zakaj se je igralka zaščito svojega imena odločila na tej točki svoje kariere.

Kot še piše BBC, pa se sicer vedno več znanih osebnosti odloča za zaščito svoja imena pred neavtorizirano uporabo v komercialne namene. To so med drugim že storili raper 50 Cent, nogometno-modni par David in Victoria Beckham ter ena najbolj slavnih dedinj na svetu Paris Hilton.