Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Melania Trump naj bi izgubila priložnost zaslužiti milijone

Deli na:
Melania Trump naj bi izgubila priložnost zaslužiti milijone

Foto: Reuters

Melaniin odvetnik navaja izgubljeno priložnost za milijonske zaslužke; prva dama ne sme služiti na račun svojega imena in imidža, pravijo kritiki.

Odvetnik Melanie Trump je med argumenti za tožbo proti izdajatelju časopisa Daily Mail zaradi obrekovanja navedel tudi možnost izgube pričakovanega zaslužka z njenimi blagovnimi znamkami zaradi položaja prve dame ZDA. Argument je naletel na ostre kritike, njen odvetnik pa trdi, da si ga napačno razlagajo.

Charles Harder je v tožbi navedel, da ima Melania Trump enkratno priložnost, da kot izjemno slavna in znana oseba sproži komercialno znamko za več produktov, ki lahko vsak posebej navržejo milijone dolarjev v letih, ko je tožnica ena najbolj fotografiranih oseb na svetu.

Svetovalec za etiko nekdanjega republikanskega predsednika Georga Busha mlajšega Richard Painter trdi, da ni nobenega dvoma, da ta argument govori o tem, da namerava prva dama ZDA služiti s svojim javnim položajem. Painter meni, da gre za jasno kršenje pravil glede uporabe javnega položaja za zasebno korist in poziva kongres, naj sproži preiskavo.

Harder, ki je nekdanjemu poklicnemu rokoborcu Hulku Hoganu prislužil milijone s podobno tožbo proti sedaj propadlemu spletnemu mediju Gawker, medtem trdi, da si ljudje argument napačno razlagajo, saj Melania nima nobenega namena služiti denarja s svojim položajem.



Nevladna organizacija Projekt za vladni nadzor je sporočila, da gre za še enega v vrsti primerov, ko prva družina ZDA briše mejo med javno službo in zasebnimi poslovnimi interesi.

Potem ko je sodnica v Marylandu pred dnevi zavrgla tožbo proti izdajatelju britanskega tabloida Daily Mail, podjetju Mail Media, zaradi obrekovanja, jo je prva dama ZDA sedaj vložila v New Yorku. Sodnica v Marylandu ni odločala o utemeljenosti tožbe, ampak jo je zavrnila le zaradi tega, ker Maryland z njo nima nič.

Tožba proti blogerju Websterju Tarpleyju v Marylandu se je v torek končala z opravičilom, umikom zgodbe in "bistveno odškodnino", tožba proti Daily Mail Media, s katero Trumpova zahteva 150 milijonov dolarjev, pa se sedaj nadaljuje v New Yorku, kjer ima podjetje svoje urade.

Trumpova je tožbo vložila zaradi članka iz avgusta lani, v katerem Tarpley navaja, da je tedanja Melanija Knauss po prihodu v ZDA delala kot drago plačana spremljevalka. Zgodbo so povzeli svetovni mediji, prva dama ZDA pa trdi, da je zaradi tega utrpela ogromno finančno škodo.