Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Melania je zaupala Američanu: na inavguraciji v Ralphu Laurenu

Deli na:
Melania je zaupala Američanu: na inavguraciji v Ralphu Laurenu

Foto: Reuters

Melania Trump, je bila na dan, ko je njen soprog Donald prisegel kot 45. predsednik ZDA, oblečena v nebeško modro obleko ameriškega kreatorja Ralpha Laurena.

Številni njeno obleko že primerjajo z oblekami, kakršne je nosila Jacqueline Kennedy.

Elegantna obleka iz kašmirja sega do kolen, čeznjo je imela Melania oblečeno kratko jakno iz istega materiala s tričetrtinskimi rokavi, na rokah pa pripadajoče usnjene rokavice. Lase je imela spete, v ušesih pa diamantne uhane.

Številni na spletu obleko nove prve dame že primerjajo z oblekami Jacqueline Kennedy, žene predsednika Johna F. Kennedyja, ki je veljala za eno najbolj elegantnih prvih dam.

"Ob zgodovinski prisegi njenega moža bo nova prva dama ZDA oblečena v obleko ameriškega kreatorja, ki je spremenil ameriško modo, Ralpha Laurena," je sporočila njena tiskovna predstavnica.

V Sloveniji rojena nekdanja manekenka Melania Trump je prva na tujem rojena ameriška prva dama po Louisi Adams, ženi predsednika Johna Quincyja Adams v začetku 19. stoletja.

Novi ameriški predsednik Donald Trump je po prisegi pred Kapitolom, kosilom v kongresu in paradi prispel v Belo hišo.

Trump je zadnji del parade prehodil peš skupaj s soprogo Melanio in najmlajšim sinom Barronom. Parada je sicer potekala od Kapitolskega griča do Bele hiše.

Parado so spremljali tisoči Trumpovih privržencev, pa tudi nasprotniki, ki so nosili napise, kot so Poskusi si zaslužiti ta položaj ali Naredi Ameriko spet enako, nekateri pa so kričali Nisi moj predsednik.

Po prisegi opoldne po lokalnem času so za Trumpa pripravili kosilo v kongresu, ob koncu katerega je izrekel čast svoji nasprotnici v volilni kampanji, demokratki Hillary Clinton.

"Počaščen sem, da sta prišla nekdanji predsednik Bill Clinton in Hillary Clinton in rad bi, da vstanete v njuno čast," je povabljenim na kosilo dejal Trump. "Nič drugega ne morem reči, ker ju zelo spoštujem," je dodal.

Zvečer se je novi ameriški predsedniški par v ameriški prestolnici udeležil še treh inavguracijskih plesov.