Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Massi: V Sloveniji vam manjka pripadnosti

Deli na:
Massi: V Sloveniji vam manjka pripadnosti

Foto: Bobo

Slovenci imate pred drugimi narodi številne prednosti, manjka pa vam pripadnosti, je na odprtju Poslovnega dogodka v okviru Microsoftove NT konference v Portorožu povedal vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi. Dinamike v ekipi so zelo pomembne, zato je treba graditi na pripadnosti in osredotočenosti na cilj.

"Ne razmišljajte, da bi že prvi dan nekaj zaslužili. Moj cilj pri Tini ni bil, da zaslužim denar, ampak da zmaguje," je dejal. Udeležencem je svetoval še, naj poskrbijo za prožnost ekipe in prenos izkušenj, znanja in mentalitete.

Najboljša slovenska alpska smučarka vseh časov Tina Maze pa je spregovorila o lastni transformaciji v vrhunsko smučarko. "Leta 2006 sem bila v enakem položaju kot marsikatera podjetja danes, v veliki krizi, v depresiji. A nekako sem se zavedala, da to ni to in da nekaj lahko naredim iz sebe. Ni šlo za veliko tveganje, saj takrat nisem imela veliko za izgubiti - vse, kar smo naredili, je bilo lahko le boljše," je dejala. Ključni trenutek v njeni transformaciji je bil, ko je videla, da ekipa stoji za njo in se bori z ovirami.

Poslovno srečanje je sicer odprl generalni direktor Microsofta Slovenija Robert Trnovec. V nagovoru je poudaril, da naj bi Slovenija po nekaterih ocenah potrebovala še deset let, da se dvigne na raven pred krizo.

A Slovenci smo po njegovi oceni bistveno bolj ambiciozni, za uresničitev teh ambicij pa bodo potrebne spremembe na vseh ravneh. Te so še posebej potrebne zaradi tehnološke transformacije, ki se po njegovih besedah dogaja v vseh panogah in je tudi ključna beseda letošnje konference. "Vaš posel se bo v naslednjih letih močno redefiniral, vprašanje je le, ali ga boste vi ali pa kdo drug," je udeležence opozoril Trnovec.

Domen Zadravec iz družbe A.T. Kearney je v tej luči predstavil del študije o konkurenčnosti v Evropski uniji, ki so jo pred kratkim izvedli v družbi. Kot je poudaril, so dobro delujoči procesi transformacije daleč najboljši indikator konkurenčnosti, bistveno boljši kot npr. panoga, v kateri se podjetje nahaja, ali pa njegova velikost.

Poslovno srečanje v sklopu Microsoftove NT konference letos poteka prvič. Dogodek je namenjen razpravam o spremembah, ki so v luč tehnoloških sprememb potrebne za razvoj Slovenije v sodobno družbo. Zaključka dogodka se bo kot častni gost udeležil predsednik vlade Miro Cerar. Jubilejne 20. NT konference se udeležuje okoli 1700 udeležencev.