andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Massi: Peto mesto ni izid za smeti

Deli na:
Massi: Peto mesto ni izid za smeti

Foto: Reuters

Vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi je po petem mestu Mazejeve na veleslalomu na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku dejal, da je to prav tako vrhunska uvrstitev, čeprav so v ekipi načrtovali medaljo. Napovedal je težak program priprav za sobotni slalom.

"Peto mesto ni izid za smeti, malo je zmanjkalo za medaljo. Potrebno je biti realen. Mislim, da je peto mesto dober izid," je uvodoma dejal Massi.

Trener Mazejeve Valerio Ghirardi je postavil prvo progo, na kateri je Mazejeva za sekundo in desetinko zaostala za vodilno po prvi vožnji in poznejšo zmagovalko Anno Fenninger. "Ghirardi je postavil dobro progo. Mazejeva je začetek proge, položne dele in grbine opravila s prevelikim spoštovanjem. 'Kasirala' je sekundo in to je bilo na koncu usodno."

Fennigerjeva je za skoraj sekundo in pol premagala vse tekmice. "Fennigerjeva je v obeh vožnjah nastopila brez spoštovanja, veliko je tvegala in na drugi progi skoraj zletela s proge. Če tega nisi napravil, si bil takoj sekundo zadaj. V predzadnji strmini, ki je bila v senci, Mazejeva ni napravila, kar zna. Bila je preveč pasivna. Cilj je bila kolajna, do tega je le malo zmanjkalo, toda ni nobene tragedije," je ocenil Massi.

V soboto je na programu slalom. "Slalom smo tu trenirali in tekmovali. Ima prednost, ker je tekmovala že v kombinaciji. Proge se bo treba lotiti drugače že od začetka, od a do ž. V petek bo trening na tekmovalni progi SP. Sedli bomo s Tino in Ghirardijem in napravili načrt, ki ga bo morala Mazejeva sprejeti. Program pa bo hud. Dvigniti bomo morali smučarsko znanje in maksimalno moč na najvišjo raven," je napovedal Massi.

Mazejeva je še pred slalomom z dvema zlatima in srebrno medaljo ter petim mestom zabeležila svoj najboljši nastop na svetovnih prvenstvih in sprožila pravo evforijo v domovini.

"Slovenci si zaslužijo te rezultate in evforijo. Na to SP smo prišli promovirati slovensko zastavo in to bomo počeli do konca prvenstva. Od Vancouvra do Sočija je tujina spoznavala Mazejevo, ko je osvajala kopico medalj na velikih tekmah. Slovenija ni tako majhna, kot kdo misli, in Mazejeva je za državo največja reklama. Italija je sicer malo večja, toda vsi v ZDA so poznali Alberta Tombo, ko je 'raztural'. Mislim, da je potrebno inteligentno izkoristiti Mazejevo kot ambasadorko države, na kar smo zelo ponosni. Škoda, da tu ni kakšnega politika, predstavnika države, saj se mi ne zdi prav, da se vsi slikajo, ko pridejo kolajne v domovino," je končal Massi.