900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mariborčanom je uspelo! To jesen bodo igrali v Evropi

Deli na:
Mariborčanom je uspelo! To jesen bodo igrali v Evropi

Foto: Drago Wernig - Taka

Nogometaši Maribora so v povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov na Islandiji premagali Hafnarfjördur z 1:0 (0:0).

* Stadion: Kaplakriki, gledalcev 2.563, sodniki: Kralovič, Benko, Weiss (vsi Slovaška).
* Strelec: 0:1 Tavares (90.).
* Hafnarfjördur Nielsen, P. Vidarsson, Olafsson (od 89. Gudmundsson), Doumbia, Bödvarsson, D. Vidarsson, Palsson, Valdimarsson (od 73. Crawford), Lennon, Finnbogason, Gudnason.
* Maribor: Handanović, Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Ahmedi (od 83. Hotić), Kabha, Vrhovec (od 90. Pihler), Bohar (od 77. Bajde), Tavares, Zahović.
* Rumeni kartoni: Doumbia, Vidarsson, Gudnason, Bödvarsson; Viler, Vrhovec, Šular, Rajčević, Hotić.
* Rdeč karton: /

Mariborčani bodo tudi v letošnji sezoni jeseni igrali evropske tekme. S skupno zmago proti islandskim prvakom so se že uvrstili najmanj v skupinski del evropske lige, za uvrstitev v ligo prvakov pa bodo morali izločiti še enega tekmeca, njegovo ime bodo izvedeli na petkovem žrebu.


Tudi povratna tekma je pokazala, da so vijoličasti precej bolj kakovosten tekmec od Islandcev, pa čeprav tudi na Islandiji niso blesteli. So pa imeli premoč na sredini igrišča, ki so jo ob zaključku, ko so domači zaigrali nekoliko bolj odprto, tudi kronali z golom, pred tem pa zadeli še vratnico. Do 81. minute pa velikih priložnosti ni bilo ne na eni drugi strani, Slovenci so si po akcijah priigrali nekaj strelov, gosti pa so do kazenskega prostora prihajali bolj po slučajnosti, po dolgih podajah, a gostujoča obramba je položaje, ki so dišali po zadetku, vedno pravočasno rešila.

Že začetek je napovedal, da bo tekma praktično nadaljevanje obračuna iz štajerske prestolnice. Domači se niso odločili za ofenzivo, čakali so na kakšno mariborsko napake, a te so bile redke, še tista, ki se je vendarle zgodila, ni bila usodna. Slovenci pa so imeli žogo več v nogah, a so v glavnem prihajali le do kazenskega prostora. Nekaj polpriložnosti pa so si vendarle pripravili. Blaž Vrhovec je v šesti minuti od daleč streljal mimo gola, v 16. minuti je Marcos Tavares po lepi podaji razpoloženega Mateja Palčiča streljal z glavo, a je bil pri tem oviran, tako da je bil njegov strel premalo močan, tako da domači vratar ni imel resnega dela.

Palčič je bil podajalec tudi v 20. minuti, ko je streljal Luka Zahović, toda žogo je poslal čez gol. V 38. minuti je spet poskušal Tavares, a nekoliko z desne strani vratarja ni presenetil. Domači so v prvih 45 minutah dvakrat streljali proti gostujočim vratom, prvi poskus je zletel visoko čez gol, pri drugem Jasmin Handanović ni imel težkega dela.

V drugem delu se stanje na terenu ni spremenilo. Slovenci so bili še naprej boljši, Tavares je bil še naprej najagilnejši mariborski napadalec, s strelom je poskušal tudi Damjan Bohar. Steven Lennon je v 76. minuti imel najlepšo priložnost za domače, z roba kazenskega je izvedel prosti strel, a na koncu prave nevarnosti za mariborski gol ni bilo.

Zato pa so bili v 81. minuti zelo blizu vodstva Mariborčani. Najprej je streljal Gregor Bajde, odbita žoga je prišla do Zahovića, ki jo je z glavo poslal mimo vratarja, vendar je slednjega rešila vratnica, v nadaljevanju akcije pa žoge v gol ni uspelo spraviti niti Vrhovcu. Nekaj minut pozneje je bil nevaren Mitja Viler, kar ni uspelo njemu, je v sodniškem podaljšku Tavaresu, ki je po protinapadu sam krenil proti islandskem golu in tudi dosegel gol.