favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Maribor nocoj v izraelski Beršebi za ligo prvakov

Deli na:
Maribor nocoj v izraelski Beršebi za ligo prvakov

Foto: Drago Wernig - TAKA

Pred nogometaši Maribora je še zadnja stopnička, ki prinaša tako želeno ligo prvakov.

To bodo vijoličasti na prvi tekmi odločilnega, 4. kroga kvalifikacij za najmočnejše klubsko tekmovanje, lovili drevi ob 20.45 pri Hapoelu iz Beršebe na stadionu Turner s kapaciteto 16.126 gledalcev.

Mariborski nogometaši so "projekt play-off" začeli s ponedeljkovim jutranjim poletom z mariborskega letališča, ko se je ekipa na prizorišče odločilne tekme zaradi dolžine poti in privajanja na razmere v Izraelu odpravila dva dni pred dogodkom.

V ekipo je trener Darko Milanič glede na prejšnjo tekmo proti Hafnarfjördorju uvrstil Martina Milca namesto Adisa Hodžića, dodatno pa je v moštvo postavil še mladinskega vratarja Tiborja Cajnka, saj je Matko Obradović zaradi odstranitve s klopi v končnici dvoboja na Islandiji dobil tekmo prepovedi.


Štajerska ekipa je v zaključnem delu priprav dodobra preučila nasprotnika, po besedah Mitje Vilerja pa vijoličasti pričakujejo močnega nasprotnika, ki bo želel izkoristiti prednost domačega igrišča in na drugi strani tudi morda nekaj podcenjevanja.

Beršeba (Beer Sheva) je v zadnjem obdobju zaradi poškodb izgubila dva pomembna igralca, a se mariborski strateg Darko Milanič s tem ne obremenjuje. Sam želi s svojo ekipo osredotočiti narediti vse za dobro popotnico pred povratno tekmo. Zgolj igranje v Evropi ga ne zanima, moštvo želi pripeljati v ligo prvakov, Maribor pa že ima zagotovljeno vsaj nadaljevanje v evropski ligi.

Beršeba in Maribor se v tekmovanju še nista srečala, je pa Maribor doslej, v sezoni 2011/12, izgubil proti Maccabiju iz Haife in tri leta kasneje premagal Maccabi iz Tel Aviva.

Povratna tekma bo 22. avgusta v Ljudskem vrtu.