favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Marcel Hirscher si je avgusta zlomil gleženj, v nedeljo pa bo že tekmoval v Leviju

Deli na:
Marcel Hirscher si je avgusta zlomil gleženj, v nedeljo pa bo že tekmoval v Leviju

Foto: Reuters

Karavana svetovnega pokala v alpskem smučanju se je preselila na Finsko, kjer bodo v soboto in nedeljo delili prve slalomske točke v novi sezoni.

Na startu nedeljskega moškega slaloma bo tudi avstrijski as Marcel Hirscher. Svetovni prvak in olimpijski podprvak ter lastnik štirih malih globusov v disciplini je sporočil, da je nared za nastop.

V soboto bodo slovenske barve branile Ana Bucik, Maruša Ferk, Meta Hrovat in Klara Livk. V nedeljo bo na sporedu še moški slalom, na startu katerega bodo tudi Štefan Hadalin, Žan Kranjec in Žan Grošelj.

Tekmovalna sezona se je uradno začela v avstrijskem Söldnu, kjer pa so zaradi slabih vremenskih razmer, slabe vidljivosti in vetra odpovedali moški veleslalom. Nastopile so le veleslalomistke. Prvo zmago sezone je slavila Nemka Viktoria Rebensburg. Od Slovenk se je izkazala Tina Robnik, ki je z devetim mestom dosegla rezultat kariere, Meta Hrovat pa je z 28. mestom vpisala svoje prve söldenske točke.

Lanska slaloma v Leviju sta dobila najboljša smučarja in slalomista minule sezone. Moški slalom je dobil Hirscher pred rojakom Michaelom Mattom in Italijanom Manfredom Mölggom. Tako Kranjec kot Hadalin se nista uvrstila v drugo vožnjo.



Zmagovalka ženskega slaloma v Leviju je bila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je nato zmagala še na petih slalomih ter se v St. Moritzu ovenčala še z naslovom slalomske svetovne prvakinje. Druga je bila Švicarka Wendy Holdener, tretja Slovakinja Petra Vlhova. Za slovenske točke sta poskrbeli Bucikova z 18. in Ferkova s 23. mestom.

Hirscher se bo na tekmovalna prizorišča vrnil prej od napovedi. Skupni zmagovalec svetovnega pokala minule zime, v kateri je v St. Moritzu postal slalomski in veleslalomski svetovni prvak, se je avgusta prvi dan priprav na snegu poškodoval, utrpel je zlom gležnja. A je okrevanje potekalo po načrtih in po treningu na snegu se je odločil, da bo na startu slaloma, po odpovedi veleslaloma v Söldnu zdaj premierne tekme v novi sezoni svetovnega pokala alpskih smučarjev.

"Preizkusil sem pravzaprav vse, da bi le bil na startu slaloma v Leviju. Spremljali so me vzponi in padci, bili so tudi trenutki, ko sem bil prepričan, da se ne bo izšlo, vendar pa sem se po današnjem treningu v Reiteralmu odločil, da bom vseeno poskusil, tudi po zaslugi moje ekipe, ki bi se ji rad zahvalil za vso podporo," je sporočil 28-letni nosilec rekordnih šestih velikih kristalnih globusov. V Levi je že odpotoval Salzburžanov serviser, sam pa se bo proti severu celine z letalom podal popoldne.

Prejšnji teden so ga na Dunaju razglasili za najboljšega avstrijskega športnika leta tretjič v nizu in skupno četrtič, s čimer se je izenačil z rekorderjem Hermannom Maierjem. V Pragi pa je od Združenja nacionalnih olimpijskih komitejev (ANOC) prejel nagrado za najboljšega športnika leta Evrope. Takrat je v izjavi medijem dejal, da je vrnitev na tekmovalne proge stvar nekaj tednov, potem ko se je preizkusil na snegu, pa je dejal, da bo potreben "majhen čudež" za vrnitev v tekmovalno karavano že na Finskem.