favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

FOTO: Malta je padla, Novaković se je poslovil z zadetkom

Deli na:
FOTO: Malta je padla, Novaković se je poslovil z zadetkom

Foto: Bobo

Slovenska nogometna reprezentanca je v 6. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Stožicah premagala Malto z 2:0 (1:0).

* Stadion Stožice, gledalcev 7839, sodniki: Evans, Thomas in Beckett (vsi Wales).
* Strelca: 1:0 Iličić (45.), 2:0 Novaković (84.).
* Slovenija: Oblak, Jokić, Mevlja, Delamea Mlinar, Skubic (od 89. Palčič), Krhin, Kurtić, Verbič, Iličić, Bezjak (od 59. Omladič), Berić (od 64. Novaković).
* Malta: Hogg, Failla, Borg (od 89. Magri), Agius, Z. Muscat, A. Muscat, Kristensen (od 46. Gambin), Fenech, Pisani, Schembri (od 62. Mifsud), Effiong.
* Rumeni kartoni: Novaković; Pisani, Effiong, Failla, Fenech.
* Rdeči karton: /.

Slovenska vrsta je po pričakovanju osvojila tri točke proti zadnjeuvrščenim Maltežanom. Slovenci so v prvem polčasu dolgo časa trli odpor gostov, povedli pa v sodniškem dodatku prvega dela. V drugem polčasu so zmago le še potrdili, saj se je med strelce še zadnjič v karieri vpisal Milivoje Novaković. Pred 80. nastopom za izbrano vrsto mu je predsednik NZS Radenko Mijatović poklonil uokvirjen dres s podpisi.

Katanec je tekmo moral začeti s povsem novo navezo srednjih branilcev, po kazni Boštjana Cesarja in Mirala Samardžića sta priložnost dobila Miha Mevlja in Antonio Delamea Mlinar. V zvezni vrsti so ob standardnih zadnjih veznih Jasminu Krutiću in Reneju Krhinu začeli Benjamin Verbič, Josip Iličić in Roman Bezjak, v napadu pa je na priložnosti čakal Robert Berić.



V prvem polčasu je dočakal eno, in sicer v 27. minuti, ko je z glavo sprožil čez gol gostov. Sicer je bila Slovenija precej boljši tekmec, imela žogo veliko več v posesti, prihajala tudi do obetavnih akcij, ki pa jih ni znala zaključiti s zaključnim strelom. To ji ni posebej uspevalo niti po številnih podajah iz kota.

Sicer pa velja omeniti še dve priložnosti domačinov. V 17. minuti je prosti strel od daleč izvedel Iličić, ki pa ni povzročil preveč dela Andrewu Hoggu. V 34. minuti pa so imeli Slovenci daleč najlepšo priložnost dotlej, ko je Verbič sam stekel proti malteškim vratom, a jih na koncu s slabim strelom zgrešil. Že v sodniškem dodatku pa je Slovenija le povedla, ko je s približno desetih metrov z diagonalnim strelom zadel Iličić.

V uvodu drugega dela so najprej zagrozili Maltežani, ko je Luke Gambin sprožil proti vratom, Jan Oblak pa je žogo kljub temu, da je bil pokrit, ujel. V 58. minuti so Slovenci zahtevali enajstmetrovko, ko je v kazenskem prostoru padel Iličić, toda valižanski sodniki se niso odločili za najstrožjo kazen.

V 64. minuti pa je priložnost dobil tudi Novaković. Slovenci so imeli novo priložnost v 68. minuti, ko je z roba kazenskega prostora poskusil Verbič, od enega gostujočih nogometašev se je žoga odbila v kot. Po tem je do strela z glavo prišel Krhin, a bil premalo natančen. Minuto pozneje je prišel sam pred vrata gostov še Nik Omladič, tudi on pa je malce z desne strani žogo poslal le v zunanji del mreže.

V 74. minuti je do prvega strela prišel tudi Novaković, a je Hogg dobro posredoval po strelu iz bližine. Deset minut zatem pa se je Novaković ob slovesu z igrišč le vpisal med strelce, iz bližine je dosegel svoj 32. gol za izbrano vrsto, od njega je v tem pogledu boljši le Zlatko Zahović (35). Zadnjo priložnost na tekmi je že v sodniškem dodatku imel Iličić, čigar strel z 20 metrov je Hogg z nekaj težavami obranil.