favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Luka Šulić dobrodelno za bistriško glasbeno šolo

Deli na:
Luka Šulić dobrodelno za bistriško glasbeno šolo

Mariborski del svetovno znanega glasbenega dua 2Cellos Luka Šulić bo eden od današnjih udeležencev dobrodelnega koncerta v telovadnici srednje šole v Slovenski Bistrici.

Na njem bosta sodelovala tudi pevec in pianist Uroš Perić ter saksofonist Oto Vrhovnik, denar pa bodo porabili za nakup glasbil za najmlajše člane bistriške glasbene šole.

Vsakoletni že šesti dobrodelni koncert pripravlja Lions klub iz Slovenske Bistrice, skupaj s posebnim gostom Šulićem pa se bo predstavil orkester bistriške glasbene šole. Odrasli bodo z obiskom koncerta prispevali 12, mladina pa pet evrov.

Devetindvajsetletni svetovno znani violončelist je rojeni Mariborčan, kjer je obiskoval srednjo glasbeno in baletno šolo ter umetniško gimnazijo. Šel je po poti očeta Boža, ki med drugim tudi poučuje violončelo, pozneje se je izobraževal na glasbenih akademijah v Zagrebu, na Dunaju in v Londonu.

Leta 2011 je s hrvaškim prijateljem Stjepanom Hauserjem izvedel skladbo Smooth Criminal Michaela Jacksona, prirejeno za izvedbo na dveh violončelih. V nekaj dneh je video postal senzacija na YouTubeu, zdaj pa že nekaj let koncentrirata po vsem svetu. V sklopu svoje koncertne turneje ju je angažiral tudi sloviti pevec Elton John.

Nedavno sta se oba pridružila humanitarnemu projektu Botrstvo, kjer so njuna loka za violončelo prodali za 12.000 evrov, pred mesecem dni pa sta ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija na dveh koncertih navdušila večtisočglavo množico v ljubljanskih Stožicah.