Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ljubljana je najboljša turistična destinacija leta 2015

Deli na:
Ljubljana je najboljša turistična destinacija leta 2015

Foto: Bobo

Ljubljana je dobitnica letošnje nagrade mednarodne organizacije World Travel&Tourism Council (WTTC). Kot so sporočili iz Turizma Ljubljana, je slovenska prestolnica zmagala v kategoriji turističnih destinacij, prestižno nagrado pa so ji podelili na včerajšnji slovesni razglasitvi v Madridu.

Nagrade Turizem za jutri se podeljujejo na podlagi uresničevanja načel trajnostnega turizma in v okvirih prizadevanj, da bi navdihnili in izobrazili turistične ponudnike ter destinacije za izboljševanje praks trajnostnega turizma.

Nagrade veljajo za najvišja svetovna priznanja na področju trajnostnih usmeritev v potovalni in turistični industriji, so še zapisali v sporočilu za javnost. Ljubljana, ki je sicer tudi Zelena prestolnica Evrope 2016, je v tekmi za prestižno nagrado premagala Območje severovzhodne obale Tajvana in Sozopol v Bolgariji.

Delegacijo je na srečanju v Madridu vodil župan Zoran Janković, podelitve pa se je udeležil tudi slovenski veleposlanik v Španiji Aljaž Gosnar.

Nagrado sta prevzeli podžupanja Mestne občine Ljubljana Tjaša Ficko in direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek. Slednja je že pri predstavitvi Ljubljane poudarila pomembnost sodelovanja Turizma Ljubljana z občino ter meščankami in meščani pri oblikovanju trajnostne turistične ponudbe mesta, Fickova pa je izpostavila pomembnost nagrade za Ljubljano in njeno globalno prepoznavnost.

Kot so še sporočili iz Turizma Ljubljana, je Ljubljana že dolgo zavezana trajnostnemu razvoju. Z zaprtjem centra za motorni promet pa so ljubljanski turizem in deležniki dobili zalet za skupen gospodarski, okoljski in kulturni razcvet.

Nagrada WTTC Tourism for Tomorrow bo prinesla pozitivne gospodarske učinke turističnim organizacijam v Ljubljani in Sloveniji, so prepričani.