pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Liga NBA bi se lahko odigrala v Walt Disney Worldu na Floridi

Deli na:
Liga NBA bi se lahko odigrala v Walt Disney Worldu na Floridi

Foto: Reuters

Finale zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjene letošnje sezone severnoameriške košarkarske lige NBA bi lahko potekalo v svetovnem zabaviščnem parku Walt Disney World v Orlandu na Floridi, so danes ameriški mediji povzeli še ne povsem potrjeni krizni načrt vodstva najelitnejšega košarkarskega prvenstva onstran Atlantika.

Vodstvo lige še vedno išče rešitev, kako nadaljevati sezono, ki so jo sredi marca prekinili zaradi koronavirusne epidemije. Ena izmed možnosti je zabaviščni park na Floridi, kjer bi igralci sezono preživeli v izoliranih razmerah, poročajo ameriški mediji.

Prvotno so kot možno lokacijo zaključnih bojev za prvaka navajali igralniško meko Las Vegas, nato karibski otoški raj Bahame, vendar pa so kmalu tudi obupali nad takšnimi eksotičnimi lokacijami. Zdaj je v igri Walt Disney World.

Zamisel o nadaljevanju sezone v od zunanjega sveta povsem zaprtem letovišču se je porodila po tem, ko je direktor Nacionalnega inštituta za alergije in nalezljive bolezni Anthony Fauci za New York Times povedal, da bodo nekatere profesionalne športne lige morda morale v celoti odpovedati svoje sezone zaradi pandemije covida-19.

"Želim si, da bi se vsi športi vrnili. Toda kot zdravstveni funkcionar in zdravnik in znanstvenik moram reči, da zdaj, ko gledam razmere v državi, lahko zgolj ugotovim, da na to še nismo pripravljeni," je dejal Fauci.



Komisar lige NBA Adam Silver je v sredo opravil video konferenčni klic s 30 direktorji lige in vodjem ligaške zdravstvene službe o trenutnih za poklicni vrhunski šport nič kaj prijaznih razmerah.

NBA je v ponedeljek sporočila, da bo kmalu objavila spremembe pravil, ki bodo klubom omogočile odpiranje njihovih vadbenih centrov, da bi se lahko igralci vrnili nazaj vsaj k treningom, sicer pod posebnimi pogoji.

Še vedno bodo veljale številne omejitve pri odpiranju športne infrastrukture, objektov, dvoran, piše v izjavi lige. Prav tako ni določen točen datum, kdaj se bodo objekti lahko odprli, čeprav je liga namignila, da bi to lahko bilo 8. maja.

V ligi NBA imata, vsak v svojem klubu, zelo pomembno vlogo Luka Dončić v vrstah Dallas Mavericks in Goran Dragić v majici Miami Heat.