favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Leonardo DiCaprio v enem filmu v 24 različnih vlogah

Deli na:
Leonardo DiCaprio v enem filmu v 24 različnih vlogah

Foto: Reuters

Ameriški igralec Leonardo DiCaprio je pred velikim izzivom. V biografskem filmu The Crowded Room bo upodobil Billyja Milligana (1955-2014), ki je trpel za multiplo osebnostjo. Milligan je bil obtožen posilstev in ropov. Na sodišču se je zagovarjal, da sta kazniva dejanja delo dveh od njegovih 24 osebnosti, je poročal The Guardian.

Biografski film The Crowded Room je eden od dolgoročnejših hollywoodskih projektov. Film temelji na življenjski zgodbi Milligana, prvega človeka, ki je svojo diagnozo multiple osebnosti uporabil za obrambo na sodišču. Ideje o filmu segajo v leto 1990. Tedaj naj bi režijo prevzel James Cameron.

S filmom so povezovali tudi režiserja Joela Schumacherja in Davida Fincherja, med igralci, ki naj bi nastopili v vlogi Milligana, pa so bili omenjeni Matthew McConaughey, Johnny Depp, Brad Pitt, Sean Penn in John Cusack.

DiCaprio se je za vlogo zavzemal vse od leta 1997, pri filmu The Crowded Room (Natrpana soba) pa bo sodelovala tudi njegova producentska hiša Appian Way. Scenarij, ki bo slonel na biografskem romanu Daniela Keyesa The Minds of Billy Milligan (Osebnosti Billyja Milligana), bosta napisala Jason Smilovic in Todd Katzberg.

Milligan, ki je decembra lani umrl v starosti 60 let, je bil obsojen ropov in treh posilstev. Na sodišču so njegovi odvetniki želeli prepričati sodnika, da kaznivih dejanj ni storil on, temveč dve od njegovih osebnosti. Posilstva naj bi zagrešila hišna pomočnica Adalana, rope pa jugoslovanski priseljenec Ragen.

Med osebnostmi, ki so "živele" v Milliganovi glavi, so med drugim bile triletna deklica, Avstralec in Anglež z imenom Arthur. Kar 13 od 24 osebnosti naj bi bilo nezaželenih s strani ostalih 11, ker so jim želeli škodovati.